Skip to main content
  • 5.01.2021.

Na Novom Zelandu održani NYE festivali bez maski i fizičke distance

Novi Zeland je u 2021. ušao uz organizaciju brojnih glazbenih festivala gdje je ukupno zabilježeno oko 40 tisuća posjetitelja.

Piše: 


U zemlji koja ima oko 4,8 miljuna stanovnika trenutno se bilježi oko 72  aktivna slučaja koronavirusa što predstavlja vrlo nizak rizik za stanovništvo, pa su vlasti odobrile brojne zabave bez nošenja maski i fizičke distance.

Rhythm and Vines je najveći novozelandski festival koji je okupio 20 tisuća posjetitelja od 29. do 31. prosinca. Na 18. izdanju festivala nastupali su Benee, Fat Freddy’s Drop, Broods, The Beths i Netsky.

Rhythm & Alps festival je proslavio 10. izdanje sa 10 tisuća posjetitelja. Na trodnevnom događaju koji se održava na novozelandskom južnom otoku također nisu bile obavezne maske i fizička distanca.

Northern Bass je također slavio 10 godina postojanja, a na njemu je isto tako prisustvovalo desetak tisuća ljudi koje su zabavljali imena poput Dimension, Earthgang, LAB… Sve fotografije sa ovog tuluma pogledajte ovdje.

Pokušajmo usporediti situacije i se sjetiti kakve su mjere bile u Hrvatskoj (ožujak – svibanj) sa 72 aktivna slučaja dnevno i kako je zemlja bila u lockdownu – klubovi zatvoreni, festivali i manifestacije otkazani, a ljude se svim medijskim sredstvima tjeralo da ostanu kući. To dovoljno govori koliko u našoj zemlji vlada kaos na svim razinama. Nestručne i nekompetentne osobe donose mjere koje ugrožavaju bilo koju vrstu industrije, posebno ovu našu glazbenu. Da su u ovih 10 mjeseci barem jednom imali volje proučiti slučaj Novog Zelanda naučili bi dosta iz toga primjera i ne bi dopustili da se zemlja na jesen i zimu nađe u novom lockdownu.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk