Skip to main content
  • 5.05.2008.

Najatraktivnije ljetne party lokacije u izboru Klubske scene

40-tak je dana ostalo do službenog početka ljeta. Neki su klubovi već objavili svoje favorite za nadolazeću sezonu, a neki to tek planiraju. No sezona će obilovati i dobrim festivalima. Klubska scena je odlučila skratiti muke svima Vama, ljubiteljima moderne elektroničke glazbe te klupskog zvuka pa stoga objavljujemo detaljan pregled najzanimljivijih party destinacija (klubova i festivala) za ljeto 2008.g.

Piše: 

1. BYBLOS, POREC
Najbolja gostovanja ovo će ljeto definitivno se odvijati u porečkom Byblosu. Iako još uvijek ne znamo konačan line-up i koliko DJ gostiju će ovog ljeta prodefilirati, dosadašnja lista gostovanja je pre-impresivna i definitivno najbolja koju je jedan HR klub mogao sebi priuštiti do sada.
Byblos se otvara malo prije svih, točnije 13. lipnja uz koncert legendarnih Gipsy Kingsa te 14. lipnja uz DJ gostovanje. Slijede:

20.06. David Morales
27.06. Sharam feat. Deep Dish
04.07. Sander Kleinenberg
11.07. Erick Morillo
18.07. Martin Solveig
30.07. David Morales
01.08. Roger Sanchez
13.08. Axwell

Još će gostovati Pete Tong, David Guetta, Benny Benassi, David Vendetta, itd. Rezident je D and G.

https://www.byblos.hr


2. MONVI CENTAR, ROVINJ

U Istri još možemo preporučiti Monvi Centar u Rovinju. Novi koncept djelovanja centra ponudio je gostima koncerte na otvorenom u Amfiteatru, partije elektronske glazbe u klubovima Temple, Gallery i Presidente, kvalitetnu meksičku hranu u Los Amigos te brojne druge sadržaje. Tijekom protekle tri godine u objektima Monvi Centra nastupili su Deep Dish, Timo Maas, Sven Vath, Danny Howells, X-Press 2, Faithless, Richie Hawtin, Basement Jaxx, Umek, Sander Kleinenberg, Valentino Kanzyani, Masters At Work, Roger Sanchez, Junio Sanchez te broji drugi svjetski i domaći dj-i. Zabava se nastavlja!

https://www.monvicenter.com/


3. NOVALJA, OTOK PAG

Kako bismo bili pravedni prema svim promotorima u Novalji, naš je savjet obići sve klubove u uvali Zrče među kojima će se po programu posebno isticati Aquarius čija ekipa najavljuje gostovanja Armand Van Heldena i Fedde Le Grandea, dok će u Papayi svirati DJ Tiesto, Freemasons, Barbara Tucker, Sandy Rivera, Tom Novy, Junior Jack & Kid Creme, Eric Prydz, Chris Lake, Joe T. Vanelli i Seamus Haji.

4. ARSENAL, ZADAR
U nekadašnjem mletačkom skladištu Arsenal, sada uređenom kao zatvoreni gradski trg, možete uživati u nizu koncerata DJ-a, jazzu i rocku, ali i klapama. U prizemlju je launge bar i restoran, na katu klub gdje u foteljama možete ispijati koktele ili uživati u izložbi.

https://www.arsenalzadar.com/hr/index.php

5. PORAT, PIROVAC
Ekipa Home Made Electronice ove se godine pobrinula za vrlo interesantna gostovanja s underground house, electro, tech i mnml scene. Na otvaranju sviraju Clive Henry i Arnaud Rebotini a tijekom ljeta gostovat će i domaće snage poput Hidea, Sergeja, Davora O., Rena itd.

https://www.poratclub.com/

6. HACIENDA, VODICE
Jedan od vodećih klubova na Jadranu za ljubitelje klupskog i komercijalnog zvuka Hacienda u Vodicama najavljuje još jednu burnu sezonu. Otvaraju 20. lipnja uz Dirty Southa iz Australije, trenutno vrlo aktualnog producenta i remixera u svijetu, dok je drugi opening party najavljen za 27. lipnja uz Junior Jacka i Kid Cremea. Uz sedmodnevni program začinjen svim vrstama strane glazbe, Hacienda je dobila novog rezidenta Sashu Gardijana iz Šibenika, a programi s house-electro gostima odvijat će se po standardnom itineraru, dakle srijedom, petkom i subotom. Hacienda za ovo ljeto najavljuje Ian Pooleya, Hernan Cattanea, Axwella, Hector Romera, Kurd Mavericka, Tom Novya, Chris Lakea, Joe T. Vanellia, Jean-Marie Konea i još pokojeg stranog gosta.

https://www.hacienda.hr/

OPIUM, VODICE
U Vodicama kad ste, šteta je ne obratiti pozornost na klub OPIUM koji je pokrenula lokalna ekipa i gdje će se također odvijati zanimljivi partiji pretežno s underground gostovanjima iz Slovenije i Europe.

https://www.opium-vodice.com/

Na plaži ispod Hotela Olympia gradi se zabavni kompleks uz dva plažna "beach bar" objekta kojima će radno vrijeme biti do 2 ujutro. Za popodnevni đir uz njih preporučamo već dobro uhodan i u šumi smješten Jamaica Bar ispod hotela Imperial.

7. AURORA, PRIMOŠTEN
Klub Aurora prije dva dana proslavila je 17 godina rada. U sezonu 2008. ulaze otvaranjem s Todd Terryem iz Amerike koji je udario temelje house glazbi. Aurora će imati Davida Moralesa, Nic Fanciullia, Cedric Gervaisa, DJ Bonea, Dave Clarkea, Silicone Soul, Freemasonse, Niki Belucci, The Shapeshifterse, i Sharama iz Deep Disha.

21.06 Todd Terry (openning) (usa)
28.06 Electro Funk Festival
11.07 Dj Bone (usa)
19.07 The Shapeshifters (uk)
25.07 Joyce Mercedes (nl)
30.07 Niki Belucci (hu)
01.08 Deep Dish (usa)
04.08 Cedric Gervais (usa)
05.08 Nic Fanciulli (uk)
06.08 Nakadia + Tania (tha/uk)
07.08 David Morales (usa)
12.08 The Disco Boys (ger)
15.08 Dave Clarke + Silicone Soul (uk)
23.08 Freemasons (uk)
06.09 Umek+Valentino+Marko (slo/ser)

https://www.auroraclub.hr


8. CARPE DIEM, HVAR

Ekipa Carpe Diema u tajnosti priprema veliko iznenađenje za sve ljubitelje legendarnih "after beach partija" ali i cjelonoćnog partijanja na Hvaru što je do sada bilo ograničeno do 3 ujutro. Novi Carpe Diem se užurbano sređuje i otvara u uvali Stipanska koja se nalazi nekoliko minuta ispred grada Hvara na obližnjem otočiću. Uz novi bar, stari ostaje raditi po starom običaju.
Smješten na hvarskoj rivi česta je meta domaćih ali i stranih poznatih lica. Otvoren prije nekoliko godina, kao prvi american coctail bar na Jadranu ,proslavio se after beach partyjima, ali i možda najvećom ponudom koktela u Hrvatskoj. Od otvorenja Carpe Diema, hvarska riva živa je tijekom cijelog dana, do kasnih noćnih sati.

https://www.carpe-diem-hvar.com/

9. BUBA BEACH BAR, MAKARSKA
Tijekom godina Buba Beach Bar je izrastao u nezaobilazno mjesto na Makarskoj rivijeri za dnevne tulume uz elektroničku glazbu. Ekipa užurbano sprema program prema svemu sudeći bit će do sada najzanimljivije ljeto uz nekoliko stranih DJ gostovanja. Za sada su potvrdili STEREO MC/s.

https://www.bubabeachbar.com/


10. EAST WEST,  DUBROVNIK

Na jednoj od najljepših plaža južnog Jadrana, s pogledom na zidine Dubrovnika možete uživati u koktelima i restoranu s morskim specijalitetima. Pravo mjesto za ljubitelje mirnije zabave, druženja i laganijeg plesa, s tu i tamo kojim partyjem.

https://www.ew-dubrovnik.com/


FESTIVALI

ELECTROFUNK PROMO 27.6. Aurora Primosten
THE GARDEN ZADAR 04.7. Petrčane, Zadar
NNC09 FESTIVAL    12.7. Knin
PAPAYA MOTOMUSIC  16.7. Papaya, Novalja, Pag
BURNING THE BEACH 18.7. Porat Pirovac
ELECTRO FLOW 25.7. Punta Bajlo, Zadar
RABAC SUMMER FEST 26.7. Labin
REVOLUTION FUNK      02.8. Stone Age Trogir
AURORA BURN MUSIC 04.8. Aurora, Primosten
ELEPHANT ELECTRO 22.8. Petrčane, Zadar

Neki su textovi o klubovima preuzeti s portala www.tportal.hr

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2