Skip to main content
  • shm
  • 3.08.2012.

Najbogatiji DJ-i prema Forbesu

Prije dva mjeseca smo objavili listu 30 DJ-a koji najviše zarađuju, no sad se i Forbes kao ugledni američki poslovni magazin uhvatio tog zadatka i objavio nove rezultate.

Naslovna foto

shm

Forbes inače objavljuje i listu najbogatijih slavnih osoba u kojoj su se ranije našli Tiesto i Skrillex, no u posljednjem broju objavili su članak pod nazivom „Electronic Cash Kings“ koji uključuje godišnju zaradu koju DJ-i ostvare od nastupa. Brojke su stoga nešto drugačije, jer se odnose na DJ-e koji su proteklih 12 mjeseci najviše nastupali, iako se kao i u prethodnoj listi na prvom mjestu i dalje nalazi Tiesto. 

U članku se Forbes također osvrnuo da su iznosi koje ovi DJ-i naplaćuju za svoje nastupe pretjerani, katkad neki od njih sa sobom ponesu samo USB stick i par CD-a, za razliku od pop i rock zvijezda s kojima su ugovori većinom sastavljeni da im se isplati trećina iznosa od prodanih ulaznica za koncert.

U nastavku provjerite Top 10 prema Forbesu:

1: DJ Tiesto – $22 million
2: Skrillex – $15 million
3: Swedish House Mafia – $14 million
4: David Guetta – $13.5 million
5: Steve Aoki – $12 million
6: Deadmau5 – $11.5 million
7: DJ Pauly D – $11 million
8: Kaskade – $10 million
9: Afrojack – $9 million
10: Avicii – $7 million

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop