Skip to main content
  • clubbing
  • 1.04.2016.

Najbolje od zagrebačkog clubbinga: Travanj 2016

Od masovnih partyja do najdubljeg undergrounda, predstavljamo naš izbor najzanimljivijih događaja ovoga mjeseca u Zagrebu.

Piše: 

Naslovna foto

clubbing

Hrvatska klupska scena već neko vrijeme doživljava svojevrsnu renesansu, a party kalendar sve je uzbudljiviji, posebice u Zagrebu. Kako bismo pojednostavnili stvar, složili smo najsažetiji pregled najzanimljivijih događaja i gostovanja koji nas mame u noć ovog travnja.

1. travnja

SIRUPFonetika w/ Cliff Lothar & Herzel (Live)
Domaćini Tvrtko, Basta i Sladoled ugošćuju electro/house/techno DJ-a i producenta Cliffa Lothara (Viewlexx, Skudge White) i Makedonca Herzela (Hivern Discs, Charlois), koji će nastupiti live. 

fonetika 

AKC MEDIKAGoulash Disko & Muzika Miliona – Festival Launch Party 
Kako bi nas zagrijali za Goulash Disko festival koji se održava od 7. do 10. rujna na Komiži i Visu, nijemac Timboletti bira najbolje od Oriental, Deep, House & Gypsydelic glazbe, dok Grk Larry pušta Dub, World i Bass. Lokalnu podršku pruža im Yves Taquet s Psycho Cumbia i Global Bassom trakama.

DEPOBilly Nasty / 2 Years Anniversary Celebration 
Depo slavi 2. godine djelovanja i za tu prigodu poziva britanca Billyja Nastyja, vlasnika Tortured Recordsa koji je na sceni već dobrih 25 godina. Nasty se prijeti rasturajućim techno trakama 'za one kojima je dosadilo ono uobičajeno'.

2. travnja

SIRUPBSMNT Presents Funkineven 
Momci iz BSMNT-a nastavljaju pozivati zanimljiva imena underground scene, koja ulaze u okvir njihovog podrumastog zvuka i gangsta furke. Ove subote u Sirup dovode Funkinevena (Apron, Eglo, London, UK), kojem će se za pultom pridružiti Maja Milich (Beat the Future), Novell (Ekstrakt) i domaćin Iggy Dope (BSMNT, 777)

funk 

GALLERYThe Shapeshifters  
Klub Gallery ponovno je otvorio svoja vrata i plesni podij, a po prvi put ove sezone dovode veliko ime – poznati house duo The Shapeshifters (Nocturnal Groove, UK).

8. travnja

MASTERSFuck Your Dreams, This Is Heaven: Sandrino 
Njemački DJ i producent Sandrino (Innervisions, Drumpoet) dolazi isprobati jedan od najboljih sound sistema u gradu te rasturiti jedan od mračnijih i zamagljenijih plesnih podija.

SIRUPWorkout w/ Filip Xavi 
Filip Xavi, pokretač Teskoba Recordsa, dolazi iz beogradskog Drugstorea prezentirati svoju mračniju stranu techna, uz prikladne domaće predstavnike crne sile – Reversed Sentance, te braću Duboka i El Commanda koji će izvesti svoju B2B magiju.

AKC MEDIKAKameni svatovi w/ Popsimonova (Live) 
Popsimonova je hrvatska producentica, skladateljica i tekstopiskinja. Surađivala je s Heinrichom Muellerom i DJ Stingrayom, a svoj prvi solo album izdala je prošle godine za Electronic Emergencies label. Prije i poslije njezina live showa, za zabavu će se pobrinuti Mimi i Labud iz Ekstrakta. 

popsimonova

9. travnja

BOOGALOOFuture Scope w/ Marco Bailey & Rub A Dub 
Ogroman Future Scopeov party održava se na dva floora zloglasne dvorane Boogaloo. S obzirom na headlinere kao što su Marco Bailey i Rub A Dub, fanovi velikih indoor partyja zasigurno neće propustiti ovaj događaj.

HYPO CENTARFedde Le Grand 
Jedno od najvećih imena EDM scene, Fedde Le Grand, dolazi u Zagreb predstaviti svoj novi album 'Something Real'.

15. travnja

OPERAImogen Label Night w/ Charles Webster, Ilija Rudman & Antonio Zuza 
Zagrebački Imogen Recordings poziva na proslavu svog 4. izdanja uz headlinera Charlesa Webstera (UK), legendu housea, koji je remiksirao novi singl zagrebačkog producenta Ilije Rudmana.   

imogen

MASTERSReform B-day party (Part 1) w/ Valentino Kanzyani 
Očaran vibrom i atmosferom Mastersa jednom slučajnom prigodom, Valentino Kanzyani poželio je jednoga dana tamo puštati. Kako Reform ovoga travnja slavi 7. rođendan, Nicole i Luka K pružili su priliku slovenskoj legendi da zasvira s njima i upotpuni proslavu. 

16. travnja

SIRUPEkstrakt presents: Dimensions Festival 2016 Launch Party w/ Moritz von Oswald 
Kako bi nas zagrijali za 5. izdanje Dimensions Festivala propisno i sa stilom, Ekstraktovci na Launch Party u Sirup dovode jednog od headlinera festivala, Moritza von Oswalda (Maurizio, Basic Channel, Rhythm & Sound).

TVORNICA KULTUREABOP promocija albuma prvijenca 
ABOP iliti ga After je Bolji Od Partyja velikim koncertom u Tvornici Kulture predstavljaju svoje debitantsko istoimeno izdanje. Njihov nastup može se opisati kao 'instrumentalna live svirka upakirana u party atmosferu'. Izdanje potpisuje PDV Records, a masterirao ga je Petar Dundov

abop 

DEPOThe Best Of Kiki Frajman Felver  
Future Sound Of Zagreb predstavlja '7 sati jedinstvenog iskustva elektronske glazbe', uz legende Stereo Studija – Kikija, Frajmana i Felvera. 

TABOOMladen Tomić
Nakon lutanja po raznim partyjima po svijetu, Mladen Tomić vraća se doma u zagrebački Taboo. 

KSETKotlovnica 
Inspirirana Boiler Roomom, Kotlovnica je 8-satni party sniman i streaman uživo online. Možete zaplesati na licu mjesta, a možete se uključiti i od doma i gledati kako ekipa pleše na selekciju Funk Gurua, Yesha, Tvrtka, Baste and Akuula.

22. travnja

MASTERSReform B-day party (Part 1) w/ Jay Shepheard 
Drugi dio Reformovog rođendanskog slavlja uveličat će britanski producent Jay Shepheard svojim garage, tech house i nu-disco trakama

jay

SIRUPNo Balance pres. Fabrice Lig 
Belgijanac Fabrice Lig izdao je za prestižne labelove među kojima su Rawax, R&S Records, Planet E i Clone Records, a za domaćine predstavlja jednog od tri najcijenjenija producenta. S veseljem predstavljaju njegov nastup na 1. godišnjici No Balancea u Sirupu, gdje će uz njega zasvirati Funk Guru, Jakov Kolbas i Tikach

TABOOLea Dobričić w/ Mary // ShiPe & Co. 
Lea Dobričić dolazi iz susjedne Srbije pokazati vještine kojima je osvojila Burn Studios Residency contest i zaslužila rezidenciju na Ibizi. Nakon Laurenta Gariera, Luciana i Richiea Hawtina, dijelit će pult u klubu Taboo s Maryjem, Shi Pe-om, Denisom T. i Tar Mi-jem.

23. travnja

GALLERYMarshal Jefferson
Legendarni američki DJ i producent Marshall Jefferson zasvirati će Chichago house i deep house u klubu Gallery. Sjećate li se njegovog hita iz 1986. 'Move Your Body (The House-Music Anthem)'? To je prva house stvar sa semplom klavira.

30. travnja

OPEN AIRModem Free Open Air Party 
Modem organizira veliki open air party, prijeti se opasnim Funktion 1 sound sistemom i finim međunarodnim line-upom. Više informacija uskoro. 

modem 

TABOOMARKO NASTIĆ 
Dobro ukorijenjena zvijezda balkanskog techna, Marko Nastić, nastupao je s Carl Coxom, Adamom Beyerom, Richiejem Hawtinom, Marcom Carolom… Ovog travnja prodrmati će floorove Taboo-a. 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2