Skip to main content
  • Gilles Peterson
  • 24.12.2012.

Najboljih 10 2012. po Gillesu!

Gilles Peterson je jedan od najutjecajnijih i najcijenjenijih DJ-a i radijskih voditelja, pa smo odlučili podjeliti s vama koje su najbolje stvari protekle godine po njegovom mišljenju. 19. siječnja biti će dodijeljene još jedne Worldwide Awards.

Piše: 

Naslovna foto

Gilles Peterson

I ovaj će put Wordlwide Awards ceremonija biti održava u londonskom KOKO, a nastupit će Mala, The Invisible i Stubborn Heart, između ostalih još nepotvrđenih imena.

Prva na listi od 10 najboljih iz 2012. godine dolazi sa 'najkonzistentnije svjetske klupske etikete', prema Gillesu, Twisted cumbia, Meridian Brothers – Guaracha U.F.O.
{youtube}c3_R-RSPmYY{/youtube}

Na drugo je mjesto stavio Au Seve Julia Bashmorea, definitivno stvar koja mora bit u top 10 bilo čije ljestvice, jer nije bilo festivala, a bome ni kluba, pogotovo tijekom ljeta, koji nisu puštali ovu stvar. I vrijedi puštanja.

Andrew Ashong – Flowers (sound signature), producirana od strane Thea Parrisha, je stvar za koju Gilles kaže da je njegova najpuštanija vinilka ove godine, a norvežane Goat jedva čeka vidjeti uživo, jer njihovu stvar Disco Fever stavlja odmah iza. Kubanski pijanista i Gillesov najbolji jazz glazbenik godine, David Virelles, i stvar Continuum mu se smjestila na 5. mjesto.
{youtube}o6JZWFFW6GA{/youtube}

Remiks Four Teta za Ultraista – Small Talk (Four Tet remix), bend nekadašnjeg suradnika Radioheada Nigela Godricha, i bubnjara R.E.M-a Joeya Waronkera, Gilles je smjestio na 6 mjesto, ujedno navodeći Kierana Hebdena aka Four Teta, kao jednog od najdražih umjetnika protekle godine. TNGHT – Higher Ground je stvar koju opisuje kao pravi UK sound ove godine, koji bi u idućoj mogao evoluirati u svašta nešto.
{youtube}6HzyUHxmkg0{/youtube}

Mala – Changuito, kojeg je on ujedno i otkrio, smjestio je na 8. mjesto, a live nastup Male moći će čuti svi koji posjete ceremoniju dodjele nagrade 19. siječnja u Koku. Hiatus Kayote – Nakamarra je na 9. mjestu. Noviji bend iz Australije koji svakim danom sve više zadobija pozornost svijetske publike, ali i mogih utjecajnih izvođača i umjetnika, poput Erykeh Badu.

I za kraj, Gilles uzima umjetnika čiji live show smatra jednim od najboljih u 2012. godini. Criolo je brazilski repper i pjevač koji spaja tropicalismo, bossa i beatove. Poslušajte Criolo – Linha De Frente.
{youtube}OdaDCDfXgTo{/youtube}

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2