Skip to main content
  • 23.10.2006.

Najpopularniji dance magazin DJ Mag u teškoj krizi

Izgleda da je budućnost britanskog dance magazina DJ Mag neizvjesna. Iz tvrtke za izdavanje časopisa “Future Publishing” su prošle nedjelje izjavili da će ili prodati ili ukinuti DJ Mag u roku od mjesec dana ukoliko ne nađu kupca. Ovo je još jedno ukidanje u nizu, poslije nedavnog ograničenja britanskog dance magazina Mixmag i ukidanja magazina Ministry 2005. godine. 

Piše: 

DJ Magazine je jedna od najstarijih publikacija, započevši sa radom 1992. godine. Postao je poznat po kvalitetnim člancima i relevantnim domaćim i internacionalnim DJ top listama. Također je započeo i sa izdavanjem specijala Top 100 DJ, što je naišlo na pomiješane reakcije, ali svakako privuklo čitatelje. Sada se suočava sa najtežim izazovom.

Urednica magazina Lesley Wright je priznala da je odluka izdavača “naišla na iznenađenje”, ali i pored toga, ona je optimist da će dugogodišnji magazin opstati. “U toku su pregovori oko prodaje magazina i, što se tiče osoblja DJ Mag-a, oni obavljaju svoj posao kao i obično”, rekla je Lesley. “Svi veoma predano radimo na našem izdanju Top 100 DJ, najvećem ove godine.” Dok je tiskani materijal po nekima kičma dance muzike, Internet stranice sve više stiču na popularnosti i predstavljaju pravu konkurenciju. Sposobnost web stranica da brzo i kontinuirano osvježavaju svoj sadržaj je očita prednost u trci za čitatelje. “Future” će izdati još dva broja (uključujući Top 100 specijal krajem listopada), a nama ostaje da sačekamo razvoj budućih događaja koji će odlučiti o sudbini DJ Mag-a.

Izvor: www.happynovisad.co.yu

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk