Skip to main content
  • 13.04.2023.

Najtraženiji elektronički trio Rüfüs Du Sol ovog ljeta po prvi put dolazi u Hrvatsku

Australski elektronički live trio premijerno dolazi u Hrvatsku ovog ljeta

Piše: 


Ekskluzivno doznajemo, najpoznatiji i najtraženiji elektronički trio današnjice Rüfüs Du Sol dolazi po prvi put u Hrvatsku ovoga ljeta.

Iza Rüfüs Du Sola stoje Jon George, Tyrone Lindqvist i James Hunt, a ono što ih ističe od drugih elektroničkih projekata i izvođača su njihovi live nastupi koje izvode diljem svijeta.

Australski trio je na sceni od 2010., a u svega nešto duže od desetljeća postojanja zacementirali su svoje mjesto među samom kremom elektroničke scene. U svojoj diskografiji australski skladali su dva albuma s platinum certifikatima te jedan sa zlatnim certifikatom.

Od svog prvog objavljenog singla, nižu nominacije i nagrade, a posebnu afirmaciju od strane struke su dobili s pet nominacija za najprestižniju glazbenu nagradu Grammy. Osim same nominacije Rüfüs Du Sol je vlasnik zlatnog Grammy kipića za najbolju plesnu traku 2022. – “Alive”.

Produkcija Rüfüs Du Sola je spoj elektroničke glazbe i indie dancea, koji se najbolje izražava kroz melodični house i techno zvuk. Njihove trake poput “Innerblooom”,”No Place” “Alive” i “On My Knees” su samo od nekih za koje ljubitelji elektroničke glazbe tvrde da ih vodi na spiritualno putovanje dok ih slušaju, posebice na live nastupima.

Posljednju godinu je obilježio njihov četvrti album “Surrender” koji je dobio i vlastiti nastavak kroz obrade brojnih eminentnih i renomiranih producenata današnjice. 2023. su već otvorili s novim singlom “Something In A Way” koji se već pozicionira visoko na top ljestvicama.

Od nastupa u posljednje vrijeme koje je australski trio odradio svakako vrijedi izdvojiti zatvaranje Coachelle, set uz izlazak sunca na Block Rock Cityju i njihov vlastiti događaj Papaya Playa Project u Tulumu gdje su pokazali svu raskoš svoje glazbene lepeze.

Više informacija o dolasku popularnog australskog tria uskoro ćemo doznati i objaviti.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk