Skip to main content
  • Sirup
  • 11.11.2010.

Najutjecajniji njemački klupski glazbenik u Sirupu

Nakon izvrsnih ovosezonskih Discotheque eventa sa Jimpsterom i Chris Duckenfieldom Sirup u petak 12.11. dovodi Jackmatea aka Soulphictiona, najutjecajnijeg njemačkog klupskog glazbenika posljednjih 10 godina.

Piše: 

Naslovna foto

Sirup

LINE UP:
JACKMATE AKA SOULPHICTION (Philpot)
PYTZEK (Burek/Sirup)
ARSZENIK (Hartera/Sirup)

Ulaz: 50kn
Happy Hours: 23:00 – 01:00h

Michel Baumann, poznatiji kao Jackmate, Soulphiction i Supatone zarazio se soul, funk i jazz glazbom u ranoj mladosti preko vojnika iz američke baze u okolici Stuttgarta. Taj utjecaj koji je primio kad dijete uvelike će utjecati na njegovu glazbenu karijeru.

Prvih godina svoje DJ karijere bavio se uglavnom hip-hopom i house glazba ga uopće nije zanimala. Smatrao je da je 4/4 ritam živa dosada.1991. godine je otkrio Larry Hearda te ga je iznenadila sirovost i ritmička kompleksnost u naizgled jednostavnom ritmu koji je tada čuo. Od tada afirmirao se na međunarodnom planu kao DJ, live-act, producent i remikser sa širokim glazbenim repertoarom.

Jackmate i Soulphiction su njegova dva glavna projekta. Jackmate je projekt koji kombinira modernu elektroniku, house i techno dok je Soulphction njegova vizija plesne glazbe sa elementima soul i jazz glazbe koju obožava od djetinstva.

1996. je izdao svoj prvi EP "Hot Wax" na STIR15 etiketi, a od 2000. godine vodi jedan od najpoznatijih, najcjenjenijih i najutjecajnijih house labela današnjice – Philpot.

Dosad je izdavao za respektabilne etikete kao što su Pampa records, Poker Flat, Perlon, Playhouse, Mosaic, Musik Krause, Freude am Tanzen, SonarKollektiv, MorrisAudio, itd.

Osim pod svojim pseudonimima, Michel sudjeluje i u projektima Missing Linkx, Manmade Science (sa Nik Reiffom i Phlegmaticom) te The League of ordinary Gentlemen (sa Marcin Özom).

Iz nikad objašnjenog i razjašnjenog razloga nikome ne dopušta ulazak u sobu u kojoj je pohranjena njegova bogata vinil kolekcija.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2