Skip to main content

Nakon četvrt stoljeća Crosley vraća jukebox s vinylima!

U supostojanju svega što poznaješ danas nužno je u slatkoj melankoliji je cijeniti sve prethodne stepenice koje u svojoj punini i logičnoj progresiji vode do sadašnjosti. 

 
Tako je u doba digitalizacije, streamanja, sveprisutnosti i dostupnosti glazbe u binarnom svemiru neminovna stepenica, koja posljednjih godina doživljava novo renesansno buđenje s najvišom prodajom u zadnjih 28 godina, upravo vinilka, majka bilježenja komercijalno distribuirane glazbe od njenih početaka. Retro je suvremena posveta, potporanj na kojem stoje sve suvremene mode i inovacije jer najbolje stvari bujaju upravo na križištu novog i starog. Stoga je, za jedan revival i skidanje kape svemu onome što je bilo, tvrtka Crosley odlučila potegnuti debelo u doba u kojima je DJ-ing bio tek daleka natruha jedne nadolazeće kulturne prakse, a iskustvo slušanja glazbe sasvim specifičan socijalni događaj, u doba kada je svatko tko drži do sebe na pamet znao pod kojim brojem mu se skriva najdraža vinilka na jukeboxu u svim barovima koje voli. Naziva CR1209A full-sized Rocket Vinyl Jukebox ovo će biti jedini takav jukebox trenutno u proizvodnji.

 
U retro sa stilom ukomponiran je krom i zlatne boje s prozirnim staklenim pokrovom kako bi mogao vidjeti rotirajuću platformu vinilki na odabir. Stroj će moći držati 70 7-inčnih vinilki, dakle 140 traka koje se biraju numeriranim gumbićima ili daljinskim upravljačem, no ima i mogućnost shufflea osjećate li se razigrano. Stara škola je dobila i novi šlag na vrhu jer ćete jukebox ujedno moći povezati na neki vlastiti uređaj putem Bluetootha kojim ćete moći što god želite pustiti preko njegovih zvučnika sastavljenih od dva središnja zvučnika, dva tweetera i jednog 12-inčnog bass zvučnika. Crosley jukebox prikazan na CES-u bio je nakrcan hitovima i zvučao sjajno, kao da si ploču provukao kroz fino pojačalo.

 
No iskonski vinilomani i vinilomanke morat će odriješiti kesu jer je predložena maloprodajna cijena 11.995 $ i morat ćete se smjestiti na listu čekanja kako Crosley do travnja ili svibnja planira imati 16 jedinica spremnih za shipping. S obzirom da većina ljudi posjeduje nešto veće ploče Crosley je također u planovima razvijanja alternativnog jukeboxa koji će omogućiti korisnicima da u njega inkorporiraju svoje veće kolekcije. Pa ako se uskoro planiraš obogatiti i udovoljiti nekom skupom hiru, vinilni krugovi su tvoja iskonska ljubav i želiš ih sve na jednom mjestu – znaš što ti je činiti.
 
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2