Skip to main content
  • 25.11.2016.

Naša Stvar naša je već 6 godina!

Prije 6 zima prvi puta je u eteru VFM-a zaorila radijska emisija Naša Stvar koja je poslala val događaja dalje zajednicom.

 
VFM, od milja zvani i "naš mali radio", nažalost više ne postoji no njegovo naslijeđe nastavilo je dalje živjeti na podijima kako je Naša Stvar nastavila biti potpuno i apsolutno naša kroz organizaciju eveneta koji hrane plesne apetite svih koje spremaš u ladicu "Naš. Nije tako teško, naš si ako kao jedinu nacionalnost brojiš "Plesač", ako voliš, poštuješ tuđe, vjeruješ u beat i slobodu da budeš. Pa se tako kroz 6 godina ekipa upoznala, povezala, stvorila subekipe onih koji orbitiraju oko iste valne. Ekipa iz grada na Bosutu tako svim srcem zahvaljuje vama koji plešete s njima unutar rezidentskog im brloga Vanilla cluba i to ne samo Vinkovčanima i Vinkovčankama koji griju podije već i svima koji potežu iz okolnih gradova.
 
Kako im generalno ni ne treba razlog za slavlje na jedan običan dan jer slavimo život, zamisli samo kako su slavljenički nastrojeni kada im je rođendan. Pa tako u obrtanju tradicije gdje slavljenici očekuju poklone, ekipa "Naše Stvari" poklanja nešto vama. U premijernom nastupu u Hrvatskoj dolazi i mladi izdanak bujajuće srpske techno scene, Filip Srećković. Rođen 1994. već u CV-ju ima upisanih pet godina aktivnog producentskog rada unutar kojih luta žanrovskim krajobrazima u potrazi za nečim što će ga u potpunosti zakačiti. Zanimljivo da je prvo započeo kao producent, da bi se tek u posljednje dvije godine pojavio na sceni kao DJ, a mogao si ga upecati i na Vive i Ruhr festivalima. Stilski također hoda neobičnom marginom kombinacije klasičnog miksanja uz elemente live acta s mračnim berlinskim podtonom i ambijentalnom glazbom, a od nedavno je iznova u školskim klupama na SAE Institutu na smjeru Audio Produkcija.

 
S nama je i sin vukovarskih ulica Xenex, koji je Slavoncima već poznat u plesnim karticama svojim energičnim dinamičnim setovima koji pucaju po šavovima. Na sceni već čitavo desetljeće, prošao je čitavu Ex-Yu regiju, a pultevi su ga nalazili u društvu ekipe kao što su Dejan Miličević, Veztax, Ivee, Goncalo M, Dj Cristiao, a zatekao se i kao član organizacijskih štabova DT-a, Elektrane i Bunker Sessiona. A žanr? Mjesto tamo gdje se ljube mračniji i ozbiljniji zvuk s melodijama progresivnijeg zvuka.
 
 
Rezidenti koji drže temelje večeri su pak dvije b2b kombinacije – Ivan Krpan b2b Siky Josip u techno izdanju i Ana Mi b2b Arsenovic Goran u acid/techno dualnosti. Pa navrati u aromatičnu Vanillu sutra, 26. studenoga, dva sata prije spoja kazaljki u ponoć i pleši. Svatko tko ne razumije zašto ti je to potrebno, objašnjenja mu niti ne duguješ, ipak je to Naša Stvar!
sea star mobile
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star mobile
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 2