Skip to main content
  • alt
  • 24.10.2015.

Nema više aftera na Ibizi!

Vibrirajući bijeli pijesak Ibize, jedna duga noć bez prestanka pod krovovima i partyji cijelom kružnicom sata pod zvijezdama, su čini se prošlost.

 
Već je Cox napomenuo kako Ibiza nije ista, kako je prodala dušu velikim headlinerima i razmotala tepih VIP tretmanu, no nova Ibiška vlast nije sretna danonoćnim partijanjem na bijelom otočju. 
 
Iako se možda ne čini dobrom idejom sputavati industriju koja neprekidno na otok dovodi stopala čitave kugle vladajući su zaključili da će od 2016. primjenjivati nova pravila.

alt

 
Lokalne novine, El Diario De Ibiza, prenijele su kako se predsjednik otočnog vijeća, Vincent Torres, sastao s pet gradonačelnika u srijedu kako bi raspravio nova pravila i teški drveni bat je pao na policijski sat od 6:30 ujutro, kada će svi klubovi morati zakačunati vrata i okrenuti ključ u bravi. Ova odluka će se proširiti poput vala i utjecati na glazbene institucije najvećih klupskih zvijeri kao što su Pacha, DC-10, Sankeys, Amnesia i Space… Napomenuto je kako će vlasti strogo nadzirati klubove i nametati sankcije onima koji se ogluše na direktivu.
 
Odluka je donesena nakon što su se dozvole u ljetu 2015. kršile na dugo i na široko, gdje je Amnesija sama uhvaćena 15 puta u kršenju ugovora, a na zatvaranju je radila čak 7 sati duže no što je propisano. Odluka se širi i na manje glazbene barove i beach klubove. Barovi koji su od sada imali licencu do 6:30 sada se zatvaraju u 5 ujutro, a beach barovi moraju ugasiti zvučnike u ponoć.

alt

 
Nije li ovo jedan potpuni antiklimaks? Nije li logičnije da daš ljudima da se zabave bez granice u jednom od rijetkih životnih situacija kada o granicama ne moraju brinuti nego samo uživaju i žive život u čitavoj njegovoj punini? Kako će se ova odluka odraziti na pozicioniranje svjetske glazbene prijestolnice nakon naredne sezone i hoće li uopće činiti neku razliku svima koji žele svoje prste zagurati u melodiozni pijesak podno ibiškog neba, to ostaje još za vidjeti!
 
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2