Skip to main content
  • 15.02.2016.

Nema više alkohola na Electric Forestu… ali postoji kvaka

Kako je, ne tako nova, kulturna praksa festivala nabujala u posljednjim desetljećima i broj okupljanja sve je veći iz godine u godinu, zakon vjerojatnosti nalaže i više nesreća.

 
Neki partyjaneri ne mogu zamisliti svoja festivalska iskustva bez sintetičkih supstanci da podignu temperaturu ili bez litara alkohola. Festivali su svakako bijeg iz svakodnevice, ali ne bježe svi samo u glazbu i beat i čini se da organizatori festivala sve ozbiljnije shvaćaju korištenje opijata, posebice nakon dvije smrti na ovogodišnjem HARD Summer festivalu gdje su život izgubile Tracy Nguyen i Katie Dix.

 
Električna šuma je stoga za ovogodišnje izdanje, koje će se održati od 23. do 26. lipnja u Michiganu, zabranila alkohol. No iako isprva djeluje plemenito kvake, one rednoga broja 22, su da je zabranjen samo unos vlastitih alkoholnih pića, ali na lokaciji sasvim slobodno možete kupiti što vam srce poželi.
 
Organizatori su se izjasnili riječima:
 
"Po državnom zakonu Michigana, sav alkohol koji se pronađe tijekom pretraživanja vašeg vozila pri ulasku [na Electric Forest] mora biti zaplijenjen. Ovo se odnosi na oboje, i kamp i lokalitet festivala."
 
Govorkanja o stvarnim razlozima iza zabrane su uskoro započela unutar fan baze. Vlasnici ulaznica sugeriraju da je ovo samo pokušaj organizatora Insomniaca i Madison Housea da izvuku više novca iz polaznika festivala monopolizirajući dostupnost alkohola iako je jedan Reddit korisnik stao u njihovu obranu napomenuvši da je ovaj zakon zaista na snazi od prošle godine i da je Electric Forest prisiljen prikloniti se i da ne žele samo iz džepa izbiti fond za pivo.

 
No oformljen je i drugi tabor koji se potrudio ispitati zakon i kako je lokacija Double JJ Rancha u privatnom vlasništvu trebala bi ujedno biti i podložna iznimci iz zakona:
 
mcl 436.2021(4) Ova odredba i pravila odredbe ne sprječavaju hotel klase A ili B, koji je načinjen sa ciljem da privuče i smjesti turiste i posjetitelje u resort područje, da dopusti svojim uzvanicima ili gostima da posjeduju i konzumiraju alkoholna pića, ili oboje, na lokaciji ili u njenoj blizini, koja su spomenuti uzvanici ili gosti kupili od preprodavača izvan lokacije i ne sprječava gosta ili uzvanika da ulazi i izlazi s lokacije s alkoholnim pićima kupljenima od preprodavača izvan lokacije."
 
Eto podatke imate, pa sada trudi li se Electronic Forest zaista čuvati svoje patrone koji se ne znaju čuvati sami ili je novi zakon samo jeftina krinka za povećanje profita prosudite sami.
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2