Skip to main content
  • 3.05.2016.

Nešto veliko se kuha – Radiohead brišu web i Twitter

U doba digitalnog ništa ne podiže takvu hajku i valove spekulacija no povlačenje iz uvriježene noosfere orgijanja u informacijama.

 
Kada www. lokacije ostaju nijeme, proporcionalno sa slavom onih koji šute, jezici time jače rade. Fanovi grupe držali su oči otvorenima ovoga vikenda nakon što su se prethodnog tjedna u kaslićma Radiohead ljubitelja našli leci s rečenicama kao "Spali vješticu" ili "Znamo gdje živiš". 30. travnja se u njemačkom folkloru slavi kao Noć Vještica.
 
Ovoga vikenda pak primijećeno je kako službena web stranica pomalo blijedi svakih 15 – 20 minuta i pokrenuta su govorkanja da je ovo način odbrojavanja i kako će kada stranica u potpunosti nestane biti izdan novi album.
 
Oko 6 popodne stranica je nestala, a računi na društvenim medijima su također izblijedili u anonimnost kada su sve fotografije zamijenjene samo bijelom pozadinom, a prethodni postovi grupe su nestali. Thom Yorke je također obrisao i sve Tweetove, a Collin Greenwood počeo slijediti strancu "Has it Leaked", Twitter račun koji je specifično načinjen kako bi pratio curenja novih albuma u stvarnom vremenu.

 
Nema onog tko ne voli dobru misteriju i dramu, a ova je nastala na zamahu koji se polako gradio već neko vrijeme u Radiohead kampu. Prvo je stigla najava za svjetsku turneju u 2016., zatim je suradnik za vizualni identitet, Stanley Donwood, sugerirao kako će novi album biti "umjetničko djelo", da bi prošloga mjeseca na podcastu slučajno (ili ne) bilo otkriveno kako je redatelj Paul Thomas Anderson režirao novi spot banda u njihovom domu u LA-ju.
 
Na datume svjetske turneje oko bacite niže, a što se tiče albuma svi su još na prstima s očima pažljivo uprtima u prazne stranice. Ako je zaista ovo metoda gradnje napetosti za ono što ima doći pohvalno je inovativna. Jedan od kreativnijih i boljih PR koraka koje smo vidjeli u posljednje vrijeme izvan tradicionalnih tesera, najava, i najava samih najava koje tek imaju doći. Tišina je ponekad najglasnije oružja glazbe.
Svibanj 20-21 – Heineken Music Hall, Amsterdam
Svibanj 23-24 – Zenith, Pariz
Svibanj 26-28 – Roundhouse, London
Lipanj 1 – Les Nuits Des Fourvieres, Lyon
Lipanj 3 – Primavera Sound Festival, Barcelona
Lipanj 17 – Secret Solstice Festival, Reykjavik
Srpanj 2 – OpenAir St. Gallen, St. Gallen
Srpanj 8 – NOS Alive Fest, Lisabon
Srpanj 26-27 – Madison Square Garden, New York
Srpanj 29-31 – Osheaga Music and Arts Festival, Montreal
Kolovoz 4 i 8 – Shrine Auditorium, Los Angeles
Kolovoz 20 – Summer Sonic Festival, Osaka
Kolovoz 21 – Summer Sonic Festival, Tokyo
Rujan 11 – Lollapalooza, Berlin
Listopad 3-4 – Palacio de los Deportes, Mexico City
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk