Skip to main content
  • 19.10.2016.

Nizozemac s vrha Beatporta ravno u Lazarete!

Crno kao što? Katran, ugljen, crna rupa, pluća u nedjelju ujutro? Ne, crno kao BitchBlack.

 
Kao prva glava BitchBlack crne hidre jaše Tomislav Rugole, kojega kada mrak padne i mašine zaurlaju bolje poznaješ kao Torresa. U subotu, 22. listopada, pogonska sila Lazareta poziva tako na sasvim novo grijanje kostiju u zagrljaju dubrovačkog floora.

 
Kako vjetrovi postaju okrutniji, kako je proklinjanje sunca koje prži i noći na 30 °C zamijenjeno latentnim psovanjima kiši na standbyju, tako je i vrijeme da se lazaretske gospe i gospari presele u unutrašnjost gdje će jedina vlaga dolaziti sa šanka i biti rezultat plesom inducirane prespiracije. U procesu su već završne pripreme unutrašnjeg prostora koji gladno zjapi za stopalima i nestrpljivo čekamo početni zvižduk zimske sezone mraka, basa i glazbe.
 
A otvaranje pitaš? Pa kaže – zaobiđi osmijehom i uši jer stiže Reinier Zonneveld koji je na listi onih koje Torres sonorno uhodi već neko vrijeme. No kako je Torres sam napomenuo " Emotivna sranja neću pisati, to ću ostaviti gostima i svojim rezidentima da rade preko zvučnika…" tako su emocije kroz riječi ostavljene vašoj tipkačici koja istražuje novu njušku s samog vrha Beatporta.

FB EVENT: BitchBlack pres. Reinier Zonneveld at Lazareti

 
Reinier Zonneveld sin je nizozemskih ulica poznat već svjetskom uhu i kao live act, DJ i producent koji ima pogled na techno iskosa, kao da nakriviš glavu i sve je još isto samo dijagonale padaju pod drugačijim kutevima. Čini se da je kut optimalan, (znaš da je kut razlika između užitka i neužitka) jer je mladi Nizozemac već svoj autogram stavio na linije s labelima kao što su Stil vor Talent, Minus, Tronic, Traum Schallplatten, MBF, Trapez i Deeperfect.
 
Gospodin Zonneveld je pomalo neobičan svat, jednako komotno se osjećajući u elektroničkom beatau kao i u klasičoj glazbi pa se margine ova dva svijeta brišu kada elektroni prođu kroz strune. Stoga ga je tako slobodnoga također jednako teško zadržati unutar ograda specifičnog žanra. Kao pobješnjeli pas luta od ambienta do melodičnog techna, da bi izletovao na tren u minimal i zatim se prebacio na opako nabijanje kakvo nisi čuo od najranijih partyja po opskurnim skladištima u protofazi techna.
{youtube}rjxf-paXAhA{/youtube}
 
A Beatport? Beatport je uzeo traku s albuma izdanog na Koletzkijevom Still vor Talentu, "Things We Might Have Said" i propelirao je na prvo mjesto. A kako će zvučati kada vrh Beatporta zaori zidovima Lazareta provjeri bacanjem uha u subotnju večer oko jedanaestice. Kalifornija možda zna kako se partyja, ali zna i Dubrovnik! Hvala svima koji su proplesali ljeto i dobro nam došli u novu sezonu!
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2