Skip to main content
  • 2.05.2018.

Njemačka politička stranka povukla prijedlog za opoziv Berghainove licence

Inicijalni prijedlog, koji je izradio nepartijski političar Sibylle Schmidt, također je pozvao na ranije zatvaranje i sjajnije osvjetljenje u berlinskom klubu.

Piše: 


Njemačka vodeća stranka ekstremne desnice, Alternative für Deutschland (AfD), povukla je prijedlog kojim se poziva da se Berghainova komercijalna licenca poništi.

Sibylle Schmidt, izvanparnični vijećnik koji sjedi za AfD u Friedrichshain-Kreuzbergu, bio je iza prvog zahtjeva, koji je predstavio pismo s nizom restriktivnih mjera. Ove stavke uključuju smanjenje vremena rada od 22 do 06 sati i instalacija "boljeg osvjetljenja i osoblja kako bi se spriječilo seksualno djelovanje", prenosi Berliner Morgenpost. Pismo je objavljeno na Twitteru od strane ljevičarskog okružnog vijećnika Maximiliana Schirmera, potaknuvši korisnike da se povuku natrag na Schmidtove komentare.

Kao odgovor, Frank-Christian Hansel, osnivač berlinskog AfD, potvrdio je da je prijedlog povučen.

Pokrenut 2013. godine, Alternative für Deutschland posljednjih godina jača, postajući treća najveća stranka Njemačke nakon prošlogodišnjih općih izbora. Poznata je po svojim žestokim anti-imigracijskim i anti-islamističkim stavovima.

sonus 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star mobile
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 2