Skip to main content
  • Colleen Cosmo Murphy
  • 10.01.2012.

Njujorčanka gostuje na sljedećem Freilaufu

Setovi joj reflektiraju zemljopisne i glazbene korjene, zakopane negdje između new yorške post-disco ere i londonske tankoćutnosti.

Naslovna foto

Colleen Cosmo Murphy

Coleen Murphy aka DJ Cosmo gostuje 20og ovog mjeseca u zagrebačkom Mastersu. Njena sposobnost ujedinjenja prošlosti i sadašnjosti kako bi stvorila neki rubni spoj je uvelike doprinjela činjenici da je postala štićenicom i ljubimicom živućih legendi poput Davida Mancusa i Francois Kevorkiana.

{soundcloud}https://soundcloud.com/colleen-cosmo-murphy/planningtorock-living-it-out{/soundcloud}

Dulje od sedam godina vodila je jednu od najcijenjenijih radio emisija o plesnoj glazbi u New Yorku, a još uvijek svaki mjesec emitira na Samurai FM-u u Tokiju emisiju pod nazivom "Cosmodelica".

Njena popularnost se više širi "od usta do usta" nego kroz medijske kampanje i agresivno oglašavanje, a njena instinktivna sklonost eklekticizmu izrasla je u vlastitu etiketu pod imenom "Bitches Brew". Većinu izdanja na toj etiketi je koproducirala pod drugim pseudonimima kao što su "Bambu", "Wild Rumpus", "Jinadu" ili "Chi presents Cosmo". Također je surađivala s Danny Wangom kao grupa "Light Fantastic" za njemačku etiketu "Playhouse".

Tijekom godina Cosmo je sastavila izvanredne kompilacije kao što su "The Disco Tech of Cosmo" za francusku etiketu "Yellow" ili primjerice "New York Afterhours" za "Nervous Records". Povrh svega je koproducentica izvrsnog serijala "David Mancuso presents The Loft" koji je izdala u suradnji s velikim prijateljem i mentorom David Mancusom na "Nuphonicu".

Dok mnogi DJ-i slijede trendove i modu, najzapamćeniji ostaju samo oni koji neprekidno demoliraju plesne podije i čiji miksevi trajno i pouzdano postaju spomenicima izvan klubova. Cosmo je takva DJ-ka! Ona izbjegava modne pojave i slijedi svoj umjetnički poriv i zanat. Ne propustite njen nastup u režiji Freilaufa. Domaćin je kao uvijek Jogarde, cijena ulaznice iznosi 40 kn.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2