Skip to main content
  • 11.01.2014.

Nova era Sirupa donosi radionicu glazbene produkcije

Radionice će kombinirati teoriju i praktični rad na hardveru i softveru. Polaznici će steći osnovna znanja o akustici, audio tehnologiji, sintezi, snimanju i obradi zvuka, a moći će ih primijeniti na bilo koji DAW, plugin ili komad opreme s kojim se susretnu.

Piše: 


Od veljače klub Sirup u suradnji sa studijom Sensorium i udrugom Kult.com pokreće radionicu glazbene produkcije, koja će u formi dvomjesečnog tečaja polaznike upoznati sa osnovama produciranja glazbe. Voditelj radionice i predavač je Zarkoff.

Imat ćete priliku isprobati hardverske sintove, ritam mašine, kompresore i druge efekte te usporediti njhove kontrole i funkcije s VST plug in-ovima. Cilj radionice je savladavanje teoretske i praktične osnove te stjecanje solidne baze znanja pomoću koje će se lako usavršavati u području ili područjima koja ih zanimaju. Ovakav osnovni tečaj koristan je prije svega producentima elektroničke glazbe, ali i DJ-ima, live toncima, instrumentalistima, pjevačima, audiofilima…

"U skladu s temeljnom ''diy'' etikom, nastojat ćemo ponuditi kvalitetan sadržaj po pristupačnim cijenama, posebno radi edukacije mladih glazbenika koji si ne mogu priuštiti skupe škole za audio inžinjering ili žele steći elementarno znanje prije nego što investiraju nekoliko godina života u studij umjetnosti/znanosti audio inžinjeringa".

Radionica će se odvijati u prostorijama kluba Sirup, u bivšem zagrebačkom Paromlinu u 9 termina po 2 sata. Predviđeni termini su utorak i/ili četvrtak od 18 do 20 sati, no ostaju fleksibilni do konačnog broja polaznika i formiranja grupa. Prijave kreću od 10.siječnja i traju do 10.veljače, a planirani početak radionice predviđen je za sredinu veljače. Točan datum prvog termina komunicirat ćemo svim polaznicima po završetku prijava.

Cijena za svih 9 termina, odnosno 2 mjeseca (+ uvodno predavanje) je 800kn koje je moguće uplatiti jednokratno ili u dva obroka. Za one koji žele pohađati samo jedan mjesec cijena je 550kn (plativih jednokratno), odnosno 200kn za pohađanje samo jednog termina.

Prijaviti se možete tako da svoje podatke pošaljete porukom u inbox na sirupov facebook fan page ili emailom na sirupfun@gmail.com s naznakom želite li pohađati čitav tečaj, pola tečaja ili samo jedan termin, nakon čega ćete primiti podatke za uplatu.

POTVRDU O UPLATI OBAVEZNO PONESITE NA PRVI ZAKAZANI TERMIN !!!

NASTAVNI PLAN:
1. Zvuk – osnove akustike – vizualni prikazi i analiza zvuka
2. A/D i D/A konverzija, analogno vs digitalno
3. Rezonancija, valne duljine, soundproofing
4. Osnove psihoakustike
5. Sinteza zvuka
6. Osnove rada sa sintisajzerima i snimanje
7. Sinteza perkusija i snimanje
8. Efekti (time based i dinamički)
9. Napredna upotreba dinamičkih procesora (sidechain, limiting, ekspanzija, multiband)

Preporučuje se da polaznici na radionicu ponesu bilježnicu i laptop sa glazbenim softverom po vlastitom izboru, a po potrebi će dobiti free vst pluginove koji su pogodni za demonstraciju. Predavač će za demonstracije nastojati koristiti i prave uređaje i pluginove, a zaljubljenici u vintage sprave će imati prilike raditi na analognim uređajima iz 70-tih i 80-tih. Sensorium raspolaže sa preko 40 sintova, jednako toliko efekata i 10-tak ritam modula/mašina, tako da će za svako predavanje biti dostupno i nekoliko uređaja koji se trenutno u studiju ne koriste.

Čime sve studio Sensorium raspolaže možete provjeriti i na www.facebook.com/Sensorium.studio

Voditelj radionice i predavač je Saša Rajković (Zarkoff, Florence Foster Fan Club, Sumerian Fleet), glazbenik koji je do sada sudjelovao u 25 izdanja kao autor, tekstopisac, miks ili mastering inženjer, a često i u više uloga odjednom. Redovno nastupa s live actovima po europskim klubovima i jedan je od utemeljitelja Sensorium studija. Posjeduje kompletno iskustvo procesa stvaranja, snimanja, miksanja i izvođenja glazbe uživo, a zahvaljujući svom formalnom obrazovanju (prof. fonetike i Ruskog jezika), zna ga prenijeti i objasniti jednostavnim i razumljivim rječnikom. Zadnjih nekoliko godina surađuje s poznatim nizozemskim producentima Alden Tyrellom i Mr. Paulijem, mastering inžinjer je zagrebačkog labela Home Made, a neke od izdavačkih kuća na kojima se može čuti njegov rad su Wave Records (Sao Paulo), Enfant Terrible (Utrecht), Creme Org (Den Haag), Kraftjerkz (New York), Dark Entries (San Francisco), Black Leather (Bogota), Romance Moderne (Bruxellses), Adriatiko (Sarajevo) itd.

dobar house desktiop
sonus 1
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju