Baner

Nova nezavisna nagrada na alternativnoj sceni Rock&Off

Ponedjeljak, 05 Studeni 2018

Hrvatski rock, alternativni, indie, elektronički i hip hop glazbenici dobili su vlastitu nagradu – riječ je nezavisnoj novinarskoj nagradi, Rock&Off.


Pokretači nagrade, koproducenti Unison - Hrvatski glazbeni savez i KD Tvornica kulture te organizator Hrvatsko društvo skladatelja, okupili su 70 predstavnika glazbenih portala, novina, televizija i radija – svi zajedno će predstaviti najbolje od suvremene hrvatske glazbe i nagraditi najbolje od bogate, ali medijski često zanemarene glazbene scene.

Nagrada Rock & Off dodjeljuje se u deset kategorija, a njeno glasačko tijelo čine istaknuti medijski profesionalci koji sustavno prate stvaralaštvo i aktivnosti domaće rock, alternativne, hip hop, indie, kantautorske i elektroničke scene. Oni će tako nagraditi glazbenike u kategorijama album i pjesma godine, ali i najbolje nove izvođače u kategoriji „Veliki prasak“ te koncertne izvođače godine. Nagradit će se i izvođači u rock, alter-pop, elektro, hip hop i jazz kategorijama.

Završna dodjela bit će u Tvornici Kulture, 31. siječnja, uz sadržajan program i glazbene izvedbe najboljih po izboru glazbenih novinara.

Nova nezavisna nagrada na alternativnoj sceni Rock&Off