Skip to main content
  • 20.01.2016.

Nova odiseja Winter Music Conferencea u Zagrebu

WMC Zagreb je na svom premijernom događaju u prosincu ugostio Umeka i Leu Dobričić, a evo što se sprema u idućoj odiseji.

Piše: 


Domaćin je u subotu, 20.02. zagrebački Hypo Centar, a glavni gosti Jay Lumen i Marko Nastić. Za pultom su još Borg iz BiH, te naš Pillsman.

Jay je u elektroničkoj glazbi još od 80-tih, kad je s electro/wavea prešao na acid i techno, a klupsku je karijeru startao 2006., u progressive vodama. Pri skladanju je svakako pomoglo što je klasično obrazovan, a uzore u produkciji je i dalje nalazio među starim majstorima žanra. Četiri godine kasnije, mijenja stil u tech-house i funky techno, a popularnost mu ne jenjava, naprotiv – očito mu je dobro došao svježi zvuk, koji mu je pritom priskrbio iznimno veliku fan-bazu. I dalje ostaje jedan od najtraženijih europskih DJ-a.
{youtube}4TYTt2IKD4Y{/youtube}

Nastićevo ime odzvanja umom svakog iskusnog clubbera. Marko, čini se, ima jednu od onih godina kada ti sve u kreativnom zanosu ide od ruke. Na lageru već čeka desetak novih izdanja, zanimljive suradnje i pokretanje etikete ekskluzivno rezervirane samo za najbolje vinilke naziva Sake & Vinyl Only.
{youtube}yH9AfUgDYzI{/youtube}
 
Marko može s ponosom baciti oko preko ramena i u mjesece koje ostavio za sobom. Na Innocent Music Limited vinyl only etiketi izdao je release koji prikazuje kako su njegove producentske vještine evoluirale od početaka do kompleksnijeg i profinjenijeg zvuka danas, Love Dancing EP našao se u top desetki singlova mjeseca njemačkog Faze Maga i Anja Schneider ga je uključila u svoj BBC One mix, a remix na Decoded Mini je postao jedno od njihovih najcijenjenijih izdanja.
{youtube}Vb3yrYiAm-I{/youtube}

Službeni afteri u Taboo i Swankey Monkey Gardenu. Ulaznice od 40 kn pa naviše kupite ovdje. U petak 22.01. ekskluzivno objavljujemo nova dva imena koja će svirati na jednom od predstojećih partija WMC Zagreb tijekom ovoga proljeća.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2