Skip to main content
  • 10.12.2018.

Novi vinyl perspektivnog pulskog producenta Laseecha

Nakon uspješnog remixa pjesme „Florette“ poznatog deep house/jazz dua Jan Kinčl & Regis Kattie i prvog vinilnog singla „Remember“ objavljenog na poznatoj australskoj etiketi Red Ember Records, 30. studenog izašao je novi EP„Can't Get This Feeling“ perspektivnog pulskog DJ-a i producenta Andreja Lasića.

Piše: 


„Can't Get This Feeling“ EP plod je suradnje dvaju mladih i talentiranih umjetnika i prijatelja Andreja Laseecha i Jasmine Makote. EP izlazi u izdanju poznate talijanske izdavačke kuće BeYourself Recordings u 12“ formatu, a sastoji se od dvije originalne pjesme„Can't Get This Feeling“ i „You & I“. Na ploči su još dvije verzije trake „Can't Get This Feeling“; „Vibe Mix“ nježnije atmosfere i „Dub Mix“ dinamičnih vibracija namijenjen prvenstveno klupskoj atmosferi.

Izdanje donosi svojevrsnu ljubavnu priču kombinirajući zvukove soula, jazza i klasičnog deep housea čije vokale potpisuje talentirana Jasmina Makota, a kompoziciju i produkciju Andrej Laseech.  Njihova se suradnja rađa tijekom ljeta 2016. godine kada se dvoje mladih umjetnika upoznaje i međusobno zaljubljuje u zajednički rad. Jasmina Makota je hrvatsko-američka pjevačica i pijanistica školovana u Chicagu, a trenutno živi u New Yorku gdje radi na samostalnom albumu. Nastupala je na Pula Jazz Festivalu i redovito nastupa u „Astor Roomu”,„Fine and Rareu” i kazalištu „The Triad“ na Manhattanu.

Andrej Lasić je štinjanski DJ i producent, završio je SAE Institut za glazbenu produkciju u Ljubljani 2016. godine te se od tada aktivno bavi produkcijom glazbe. U vode DJinga ušao je 2010. godine pojavom Outlook festivala u Puli. Nedugo zatim postaje članom poznatog hrvatskog kolektiva Music After Dinner gdje se s prijateljima i kolegama bavi organizacijom partija i raznih kulturnih događaja na području Pule. Svjetski poznati izvođači poput Laurenta Garniera, Kaai Alcea, Cheza Damiera, Scotta Groovesa, Garija Romalisa, Dermarkusa Lewisa, Mikea Huckabyja podržavaju Laseechev rad i puštaju njegove pjesme u setovima. Do sada je imao priliku svirati na illectricity, Slurp, Dimensions, Outlook i mnogim drugim festivalima i klubovima u regiji. Na Laseechevu su selekciju najviše utjecali zvukovi Detroita i Chicaga, a u njegovim setovima možete očekivati primjese jazza, funka, soula i disca te razne house mješavine koje variraju od groovy, soulful nota pa sve do deep i acid housea.


Dijeleći istu strast prema sličnim žanrovima, Jasmina i Andrej ambiciozno su krenuli u izradu albuma nakon koje sigurno možemo očekivati još uspješnih suradnji i nastupa. Laseech je ove godine krenuo u novi projekt, electro live act nastup s talentiranim glazbenikom Tonijem Mohorovićem, a želja mu je uskoro zajednički nastupiti s Tonijem i Jasminom.

LaSeech je ove godine polučio još jedan uspjeh zabilježivši nominaciju na nagradi Ambasador za remix godine "Florette" od Kinčla i Regis Kattiea.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2