Skip to main content
  • 24.01.2007.

Novo izdanje Home Made Electronice

Hrvatska izdavačka kuća Home Made Electronica objavila je novo izdanje. Ova  produktivna izdavačka kuća, čija su izdanja elektronske glazbe tijekom zadnjih godinu dana uzburkala hrvatsko glazbeno tržište, ovog puta izdaje glazbu producenta Marka Pelajića. Sasvim nov i osebujan zvuk, plesni ritam upotpunjen balkanskom aromom, unosi svježu dimenziju u hrvatsku plesnu glazbu.

Piše: 

Marko Pelajić poznat je u svijetu elektronske glazbe pod aliasom Home Boy, a proslavio se produciranjem debitantskog akustičnog drum'n'bass albuma grupe Bilk, "This Bilk is radioactive". Home Boy blisko surađuje s DJ-em Sergejem i zajedno čine duo Bećari. Iako svoju glazbenu orijentaciju Marko jednostavno naziva technom, zapravo se poigrava s granicama različitih žanrova elektronske glazbe i gradi vlastiti osebujan stil.

Kao dugogodišnji posjetitelj plesnih podija, autor je svoje izdanje pod okriljem Home Made Electronice izgradio na vlastitom iskustvu – konzumenta elektronske glazbe.

Na novom izdanju Home Made Electronice, nazvanom "Home Boy: Rokaj Mile", nalaze se četiri glazbena uratka. "Rokaj Mile" je izrazito plesna stvar koja prelazi granice house glazbe, ali ne izlazi iz okvira žanra. Pomalo mračna, s daškom funka i balkanskog soula, ova je pjesma inspirirana autorovim djetinjim snovima dok je lupao po kantama ugledajući se na Larsa Urlicha i želeći upotpuniti zvuk Guns 'n' Rosesa.

"Mala", perkusionistička, lagana, ali istovremeno duboka plesna stvar s apstraktnim vokalima autorova je metafora pojma doma, realizirana kroz disonantnu jazzy glazbu. "Fischauge" je funky pjesma, čiji duboki bas i vokali upotpunjuju veselu melodiju, na trenutke apstraktna i idealna za trenutak kad je podizanje tenzije upravo ono što je plesačima na podiju potrebno. "The Parrot" kombinira jaki bubanj i jasan bas s metaliziranim i progresivnim zvukom, istovremeno definirajući istinski deep house.

Intervju s Markom Pelaićem povodom novog izdanja na Home Made Electronici čitajte sutra na Klubskoj Sceni.

Novo izdanje Home Made Electronice potražite na Web adresi https://www.homemadeelectronica.com/release5.htm

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk