Skip to main content
  • 9.05.2011.

Novo od Crne Čokolade

Iz industrijskog grada Siska dolazi nam zanimljivo glazbeno ime Le Chocolat Noir, polovica dua FFFC, minimalističkog darkwave /electro /synth pop zvuka.

 
Sisak je idealno mjesto za razvoj ovakve glazbe, a oni koji su malo bolje upoznati sa elektronskom stranom gotičarske subkulture već znaju da najbolji EBM DJ-evi i partiji svoje porijeklo vuku iz Siska. Kad jutro miriši na tvornicu, a snijeg u sebi krije tragove metala, nije ni čudo da glazbenici ovog kraja stvaraju mračne electro pejsaže.
{youtube}FevKPxBDKNY{/youtube}
 
One-man-band Le Chocolat Noir za sebe kaže da miksa žanrove koji ga privlače, tako da se tu skupa nađu acid house, hi-nrg, industrial i već navedeni synth pop. To je elektronika bez laptopa, jer za live set igraju Akai MPC 1000, Clavia Nord Rack 2, DaveSmith Tetra, Microkorg, Technosaurus Microcon 2, živi vokal i specijalni efekti. 
 
Le Chocolat Noir predstavlja četiri nove demo trake, koje možete provjeriti na ovom linku.
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2