Skip to main content
  • Sony
  • 9.01.2008.

Od 15. siječnja počinje digitalna prodaja Sony-evih albuma

Posljednja (Sony) od četiri velike tvrtke u svijetu koje se bave izdavačkom djelatnošću nudit će svoja izdanja i putem digitalnog downloada. Sony je za prelazak na ovu tehnologiju odlučio koristiti DRM-Free tehnologiju za fileove u MP3 formatu. Sony BMG je trenutno najveća tvrtka u svijetu koja se bavi izdavaštvom. Po prvi put u svojoj povijesti albume će početi prodavati u mp3 formatu od 15. siječnja. 

Piše: 

Naslovna foto

Sony

Albumi će biti zaštićeni posebnim kodom a moći će se dobiti putem sheme koju nazivaju „MusicPass“, trenutno dostupnja samo u Americi.
„MP3 Fileovi koje dobijete ili skinete putem Music Passa, sviraju na kompjuterima, MP3 Playerima i iPod uređajima, ali su zaštićeni od daljnjeg share-anja među korisnicima ili kopiranja, ističe Thomas Hesse, predsjednik Sonya za Ameriku. Ovom odlukom sve 4 svjetske tvrtke koje drže najveći dio tržišta prešle su na korištenje posebne vrste softvera za zaštitu digitalnog downloada. EMI, Universal i Warner Music već su ovu stvar učinili u 2007.g.

Apple je započeo s ovim principom putem iTunes Music Storea od listopada 2007.g.
Za sada prema statističkim podacima prodaja albuma u Americi korištenjem ove tehnologije pala je za oko 15%.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2