Skip to main content
  • 5.08.2021.

Od korone preminula ikona Chicago house glazbe Paul Johnson

Paul Johnson, jedan od najvažnijih house producenata svih vremena, tragično je umro od Covid-19 u dobi od samo 50 godina.

Piše: 


Dirljiva vijest objavljena je na njegovoj Facebook stranici. Johnsonova smrt uslijedila je nakon napete borbe s virusom. U srpnju je primljen na intenzivnu njegu.

Jučer preminula prva dama Detroit techna – K-Hand

Rođen u Chicagu, Johnsonov najupečatljiviji hit bio je 'Get Get Down' iz 1999. godine, koji je dosegao peto mjesto britanske top liste i prodao se u više od 3.5 miljuna primjeraka.

Budući da je iz Chicaga, doma house glazbe, Johnson je započeo kao puki obožavatelj rastuće scene kasnih 80-ih. Tada je postao ključna figura njegova "drugog vala" sredinom 1990-ih. Za života je objavio ogromnih 300 ploča. Takav je bio njegov utjecaj na plesnu glazbu, da su ga i pioniri house glazbe Daft Punk naveli kao figuru koja je utjecala na njihov rad još 1997.

Sjajna stvar u Johnsonovom životu bio je način na koji je prevladao nedaće. Upucan je u nogu 1987. godine, koja mu je amputirana 2003., a zatim je izgubio drugu nogu u prometnoj nesreći 2010. godine. 2014. je prkosno proglasio: „Usran život koji sam imao zdravstveno , to nije ništa, čovječe. To je samo bila sjena onoga što sam radio, ja to čak ni ne vidim, nitko to ne vidi. Sve je u glazbi.”

O svojoj je glazbi rekao i: “Imam vrlo poseban DJ stil kao nitko drugi. Kad stignem gdje god vrtim, idem ravno u trgovinu kupiti nešto za svirku ​​te večeri. Nikada ne mislim na sebe dok vrtim – samo na ljude koji plešu.

Brojne skupine ljudi su izašle da odaju počast Johnsonu. Poznati čikaški producent RP Boo rekao je: „Danas smo izgubili veliku legendu u house zajednici. Hvala ti, Bože, za njegov rad koji si ugradio u njega. ”

Remiksirao i surađivao s Destiny’s Child, Jon B, Steve “Silk” Hurley, DJ Skip, Ce Ce Peniston, Daft Punk, DJ Sneak, K-Alexi, Stacy Kidd, Joey Beltram, Green Velvet, Armando i Ron Trent.

Ovo mišljenje odrazili su obožavatelji diljem svijeta. Johnsona će i dalje pamtiti kao pionira house glazbe. Kao što je rekao DJ Mike Servito: "glazba će ostati bezvremenska i uzdižuća."

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2