Skip to main content
  • 1.02.2022.

Od Poljske i Berlina pa do Hrvatske obale – DJ i producent Szafran

Oskar Szafraniec aka Szafran je DJ, producent i live performer iz Poljske s trenutnom adresom u Hrvatskoj, Pirovcu.

Piše: 


Dio svog života boravio je i u Berlinu pa je tako imao prilike vrtiti u eminentnim klubovima Club der Visionaere, Watergate, Tresor, Salon zur Wilden Renate. Možemo reći da je prošao sve bitno za postati jednim od kvalitetnijih Dj-eva i producenata nove ere u Europi, a nastupio je i u poznatom HÖR-u.

Sa svojih 27 godina mijenja svoje umjetničko ime samo u „Szafran“ gdje dolazi do znatnih promjena u njegovoj karijeri s labelom Home Again iz Berlina. Može se pohvaliti s činjenicom da je učio od najboljih. A Guy Called Gerald bio mu je glazbeni mentor i vodilja.

Također, suradnje s Pier Bucciem i Ricardom Villalobosom otvorile su mu nova vrata elektroničkog raja. Neki od labela za koje je stvarao su Rawax, Deset i Cyclo.
Trenutno je rezident najboljeg poljskog kluba TAMA gdje pušta svoje magične kreacije.

2022. bi trebala biti odskočna daska za njegovu karijeru

Potpisao je ugovor za novu agenciju 4MP Agency koju vodi Eddie Kruse (Ostgut Ton booker). Trenutno radi na dva EP-a; čeka solo EP na vinylu za Gemiini (Berlin); 4 solo vinyl izdanja za SKYLAX (Paris); u suradnji s Wareika ima traku na kompilacijskom albumu za 10 godina kultne Perlon etikete, te gotov EP s producentom A Guy Called Gerald na labelu Deset iz Italije. Također, producirao je 6 novih traka s Markom Nastićem. Veoma inspirativna i profesionalna godina za Oskara, a tek je počela.

Surađuje i radi s Defected Croatia, Barbarellom i cjelokupnom organizacijom u Tisnom. Samo čekamo ljeto da ga susretnemo u festivalskoj sezoni s novim izdanjima. U njegovoj glazbi možete pronaći zaista sve od groovy egzotičnog housea prepletenog s ambijentalnim i organskim zvukovima pa sve do hipnotične elektronike i Techna.

 

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2