Skip to main content
  • 25.11.2014.

Odabrani DJ ambasadoRI

DIM, Kiano & Below Bangkok, Smeđi Šećer i Vladimir Wölfl pobjednici su DJ natječaja EPK AmbasadoRI.

Piše: 


Prvu dvojicu izabrala je publika, lajkanjem mikseva na Facebook stranici "Rijeka kandidat za EPK 2020", dok je drugu dvojicu odabrao stručni žiri. Natječaj za EPK DJ-e raspisan je u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom (podružnica Rijeka), a prijavilo se 13 DJ-a s odličnim miksevima na teme iz koncepta: rad, voda, različitost i luka.

DIM je u svojem mixu zanimljivog naziva „45°19’N 14°26’E“ pretočio u glazbu sjećanja koja ga najviše podsjećaju na Rijeku i kroz pet singlova, među kojima je Trifecta prvi i autorski, ispričao lijepu glazbenu priču o Rijeci.

Kiano & Below Bangkok poznati je DJ duo iz Opatije koji su se sa svojim miksom „Grad koji teče“ predstavili u nešto drugačijem izdanju. Inače deep house majstori za ovaj natječaj pripremili su 20 minuta chilla koji je kvalitetno prezentirao sve teme iz koncepta, što je publika očito i prepoznala.

Smeđi Šećer dočarao je Rijeku kroz retro zvuk koji i inače njeguje, a miks „Prema suncu“ otvara s riječkim bendom Art pollution trio. Kako sam kaže „Zadanim temama sam se pokušao približiti s više strana, što kroz riječi što kroz naslove, ali i poveznice tipa utjecaj strane glazbe na domaće glazbenike koja je u prošlosti stizala kroz našu luku“.

Vladimir Wölfl u miksu “Luka” dočarava zvukove rada i luke kroz raznolik izbor singlova. Od “Simfonije sirena” koja je snimljena 1922. godine na Kaspijskom moru, preko Bowieja do dvije elektro industrial autorske stvari kojima je zaključio ovaj miks, Wölfl sklada priču alternativne Rijeke, koja zaslužuje biti EPK 2020.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk