Skip to main content
  • 7.09.2016.

Odluka na štetu clubbera: Zatvara se kultni Fabric

Jučer smo s nestrpljenjem očekivali ugodne vijesti sa zasjedanja gradskog vijeća okruga Islington u Londonu koje je razmatralo produženje licence za rad kultnom londonskom klubu Fabric.

Piše: 


Kako su napisali na FB stranici Fabrica, to zasjedanje je potrajalo dugo u noć. Danas ujutro oko 01h objavljeno je kako su članovi općinskog vijeća zajednički u Gradskoj vijećnici održali sjednicu na kojoj su sudjelovali predstavnici kluba, predstavnici javnog zdravstva općine, predstavnici za izdavanje dozvola u općini Islington i policija.

Nakon nešto više od 6 sati predsjednica Odbora Flora Williamson pročitala je presudu na štetu Fabrica, što znači da klub gubi dozvolu za rad. U zaključku njenog govora ističe se da "postoji kultura korištenja droga u Fabricu koju uprava ne može kontrolirati".

Dok svi skupa osuđujemo odluku i oplakujemo gašenje kultne institucije londonskog, ali i svjetskog clubbinga, poslušajte sve mikseve koje su na RINSE FM snimali renomirani DJ-i u znak potpore Fabricu.

Fabric je zatvoren 12. kolovoza nakon smrti dvoje 19.-godišnjaka zbog konzumiranja nedozvoljenih supstanci, te su od tada pokrenute brojne javne rasprave, potpore, sjećanja velikana na kultni klub i peticija koja je u kraćem razdoblju prikupila 140,000 potpisa iz cijelog svijeta u znak podrške. Mnogi DJ-i su preko FB-a dali potporu klubu, snimali su se miksevi i pokušavalo na razne načine podržati klub, a i sam gradonačelnik Londona je preko medija pokušao utjecati na konačnu odluku o daljnjem radu kluba.
{youtube}Mf2TZSqraFM{/youtube}

Predstavnici kluba su u više navrata nakon nesretnog događaja izjavljivali kako će se ubuduće više angažirati da klub funkcionira normalno, te da se temeljitije pazi na sigurnost i sprječavanje prodaje i konzumiranja droge. Slično je ponavljao direktor i osnivač Cameron Leslie, kako će učiniti sve da klub bude sigurno utočište za posjetitelje. Fabric će se nastaviti boriti za ponovno izdavanje dozvole.

Podržavate li i Vi odluku o zatvaranju Fabrica? Sagledajte sve činjenice i dajte nam svoj odgovor u anketi u nastavku.

 

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2