Skip to main content

Odzvonilo ‘free downloadima’, gasi se Youtube-mp3.org

Gdje bi bili kada bi svaku traku koja nam se svidi kupili? Zašto ne bi omogućili besplatno skidanje muzike?

Piše: 

Vjerujemo da su to pitanja koja su mučila osnivača Youtube-mp3.org prije nego su omogućili ilegalno skidanje muzike cijelom svijetu. I još kada dodate da imaju oko 60 milijuna korisnika na mjesečnoj bazi, čini se da rade veliku stvar. Ili je to samo varka? Kako god bilo, besplatno skidanje muzike već je godinama aktualno i nekako smo se već navikli na to, a i sami smo sagriješili na taj način, zar ne?

No, u ovoj situaciji, postoje ipak druge strane koje se treba pitati za mišljenje i koji zbog toga trpe. Youtube-mp3.org dosegnuo je svoji vrhunac i prijeti mu zatvaranje.

Velike izdavačke kuće, Sony Music, Warner Bros i UMG poslali su 35 milijuna tešku tužbu sudu u LA-u, optuživši ju za preko 300 ilegalnih skidanja putem stranice. Za samo jedno piratstvo tužitelji traže i do 150 000 dolara. Philip Matesanz vlasnike PMD Technologie UG koja u rukama drži navedeni Youtube-mp3.org, smatra se odgovornim za skoro 40% ilegalnog sadržaja povučenog sa youtubea.

Stranica trenutno i dalje živi, a po medijia teku informacije da je Matesanz spreman platit navedenu odštetu za nastalu štetu kako bi izravnao račune, no ipak čini se da ćemu biti zabranjen ikakav kontakt sa upravljanjem tehnologijama koje na bilo koji način dopuštaju ilegalno poslovanje.

A šećer na kraju u ovom slučaju je i činjenica da je u srpnju Youtube-mp3.org bila proglašena najbrže rastućom glazbenom platformom koja omogućuje ilegalni sadržaj prema podacima IPO-a i PRS For Music-a..
Nešto slično nedavno se dogodilo i KickAssTorrentu koji je isto tako završio neslavno.

Izgleda da što si popularniji prije dođeš na red za odsluživanje kazne. Pitamo se, tko je sljedeći na redu? Međutim i dalje su aktivne desetine i desetine sličnih stranica koje posluju na isti način pa tek treba vidjeti kako će sa njima izaći na kraj.

Mislite li da će ovakvi postupci natjerati same konzumente da smanje uporabu sličnih stranica i možda ih čak i natjerati da kupuju muziku koja ima se sviđa?

dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop