Skip to main content
  • 21.09.2017.

Omnivox – Otkriće Goa trancea formiralo me kao osobu

Glazbene avanture najdraže su pustolovine svakog stanovnika Zemlje. One nam daju do znanja da smo svi isti, svi smo tu kako bi nas sve različitosti koje posjedujemo spojile pod istim ciljom

Piše: 

Upoznajte lik i djelo glavnog aktera današnje avanture, Tomislav Crnčić poznatiji po imenom Omnivox. Legenda kaže da se u Tomislavov dom 1994. godine spustio njemu tada nepoznat objekt s namjerom da mu otvori oči i proširi pogled. Objekt je pričao pustolovine koje naš glavni lik nikako nije mogao razumjeti. Sve što je slušao ulazilo je u njegovo tijelo i koliko se god on to trudio, nije ih mogao izbaciti iz sebe. U glavi su mu strujale riječi jednakost, cjelina, zajednica, čopor. Osjećaj prosvjetljenosti koji je tada osjećao ispunilo pozitivnom vibrom koju nikada nije osjetio. U trenutku kada su se riječi smirile i kada je ponovno stao na noge primjetio je da objekta više nema. Ono što nije znao da je objekt i dalje prisutan, ali ga nije mogao vidjeti. Minute su prošle prije negoli je Tomislav osjetio da je on taj objekt. On je sada taj čija zadaća je da sve te riječi koje je maloprije slušao prenosi dalje, na ostatak čovječanstva. Kao opis cijele te priče stoji da je objekt predstavljen kao Goa trance. Glazba koja je postala dio njega i s kojom se predstavlja ljudima na sve načine.

Prvi zadatak ove avanture bio je da se Tomislav pronađe u svijetu DJinga, što ubrzo i čini. U svega par godina glazbene avanture Shakte, X-Dreama, Hallucinogena, MFG-a i Power Source, dale su mu do znanja kako je i njegovo vrijeme da bude glasnik koji će prenositi poruke drugima, a ne da ih samo upija. Tako dolazimo do 1999., ključne godine za daljni život Tomislava. Predstavlja se pod imenom Vox i produkcija je novi zadatak koji mora ispuniti. Sve je to urodilo plodom kada 2007. godine izdaje svoji prvi album za Metapsyphic Records naziva Inner Polarity. Vijesti o njegovim pričama brzo su se proširile i došle su do osoba koje su žarko želile da Vox postane njihov predavač koji će publici prenašati svoje priče. Lokacije od kojih zastaje dah ostavile su na njega veliki trag. Sada su mu se opet one riječi sa početak ponavaljale u glavi i sada je znao njihovo pravo značenje. Izraelske šume i pustinje, Berlinska parada, plaža na Belgijskim uvalama, Transilvanija kao dom Drakule i svježi zrak na 2500m visine u švicarskim Alpama pokazale su mu kako je ovdje ima mjesta za svakoga. Svaka manja i veća različitost ovdje predstavlja potrebnu energiju koja čini cjelinu.

Svirajući na takvim lokacijama, gdje još treba dodati Agehu u Japanu, stavila su osmjeh na lice Voxu koji je sada osjetio potpuni efekt cijele avanture. Svaki doživljaj kroz koji je prošao pomogle su mu da se pronađe u potpunosti.

Iako ista osoba, ali sa novim pogledom, Vox se tada preimenuje u Omnivox i nastavlja svoju avanturu. 2012. izdao je Alien Humanity EP za Spacedox Records, da bi 2014. uslijedio i album Fragments of Evolution. Priče su tada išle puno ozbiljnijim tokom i 2015. je stigao novo izdanje Silent Sweeper EP za Timewarp Records. Omnivox se već dobro oformio kao glazbenik i nastupao na velikim festivalima, a usput ima i brojna izdanja. Trenutno se priprema i treći album koji će svoju premijeru doživjeti na festivalu Connection u Španjolskoj. Kao i sam naziv festivala, zvukovi Omnivoxa služe kako bi sve različite boje, kulture posjetitelja povezao i uljepšao njihovu pojavu.

Ovo je bila priča o objektu koji nam je pokazao kako je samo jedna sitnica potrebna da tvoju svakodnevnu rutinu zarotira za 360 i od tog trenutka svo prijašnje zaboraviš i na ljepši naćin gledaš na tek dolazeće vrijeme.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2