Skip to main content
  • 22.10.2007.

Oscar Mulero otvara party sezonu Boogaloo kluba

Konačno smo dočekali otvaranje party sezone u zagrebačkom Boogaloo klubu. Baš kad smo pomislili da neće biti ništa od njih momci su se pojavili niotkud. Zato 26. listopada (petak) ne propustite ni u ludilu, jer stiže nam ključna figura u stvaranju underground i techno scene u Španjolskoj – Oscar Mulero. Uz njega na techno flooru […]

Piše: 

Konačno smo dočekali otvaranje party sezone u zagrebačkom Boogaloo klubu. Baš kad smo pomislili da neće biti ništa od njih momci su se pojavili niotkud. Zato 26. listopada (petak) ne propustite ni u ludilu, jer stiže nam ključna figura u stvaranju underground i techno scene u Španjolskoj – Oscar Mulero. Uz njega na techno flooru slušajte Zera i Ceta, dok će mali floor kluba biti u house ritmovima pod vodstvom Rene Russoa, Chopa i Sharka. Ulaznice u pretprodaji 50 kn, na dan do ponoći 60, ili poslije ponoći 70 kn. Ako je to skupo potražite sreću u našoj nagradnoj igri.

Oscar Mulero kao Dj. iza sebe ima veliku karijeru,te veliku i dugotrajnu reputaciju u svojoj rodnoj državi Španjolskoj te diljem svijeta.
Također je ključna figura u stvaranju undereground scene u Španjolskoj. Uvijek je apsorbirao nove trendove te je uvijek imao ''prste'' u vrhu elektronske glazbe od kraja osamdesetih do danas.Nezamislivo je kako je čovjek više od desetljeća uporno sa puno ljubavi prema glazbi svoj talent prenosio generacijama,pustajuci glazbu svuda u svijetu bez da je ikada svirao za neke velike novce,bez da mu je bitan bio profit,vrhunski je Dj i producent koji s radošću dijeli glazbu s nama..

Oscar je postao Dj krajem 80-ih u Madridu svirajuci Gothic Rock i Electronic Body Music u kultnim klubovima kao sto su Imposible, Capital, Kitch i Babia ,dakle svirao je stilove koji su dominirali tim vremenom u Španjolskoj.1991 počeo je svirati u legendarnom klubu New World koji je tada bio najpoznatiji klub afterpartya.Tada je počeo raditi na obnovi kluba The Omen i puno je pomogao da taj klub postane broj 1 u Spanjolskoj sto se tice hipnotičkog plesa..

Zatvaranje The Omena 1995 imalo je veliki utjecaj na razvoj Oscarove karijere,počeo je svirati svuda po Španjolsko i lagano se odvajao od zvuka koji je njegovao godinama -trancy lysergic- i polako se priklanjao basic minimal soundu koji su forsirali Joey Beltram i novi Detroit zvukovi Jeffa Millsa..

Uskoro postaje ikona hard zvuka u Spa. njegova popularnost rasla je nezaustavljivim geometričkim veličinama:) Sve je više i više bio fokusiran
naglo je razvijao vještine za gramofonima,njegovi skillovi su postali nevjerojatni,također je imao nevjerojatne EQ vještine (često imitiran,nikad imitirao).nikada nije ostavljao publiku indiferentnom.

U to vrijeme izdao je dva miksana cd-a About Discipline and Education (So Dens, 1998) ,u tome je miksu preferirao najnovije uradke Surgeona,Ho-a te Polsona i Ruskina,uključujući i par har techno klasika.Drugi cd je bio Era (Rexxistance, 2000),taj miks je slozen od tada najnaprednijih zvukova tog vremena kada su dominirali Autechre,Ho,Ruskin,Surgeon i Mulero dakako..

Njegov ga je tada raspored vozio svuda po svijetu,počeo je producirati glazbu i izdao je svoju prvu ploču nazvanu Quite Inusual (1999) u korporaciji sa Groofom i njegovim Madrid labelom Brainwawes.Kasnije izlazi i Different View (Kobayashi 1999) i različiti artisti LP Planet Kobayashi sa Oskrarovim trackom Problem Child.
2000 god otvara vlastiti label pod imenom Warm Up i počeo se fokusirati na studijski đob.Prve dve stvari koje je napravio na svom labelu su Medical Mesh i Sans Souci ,to ga je uvrstilo u top 10 producenata te godine.Tada je počeo izdavati i za svima dobro nam poznati Theory za koji je izdao Next Wave (2001), Bad Company (2001) i Anaconda (2001).

Također je izdao i Indoor Culture Remixes (2002) i Trolley Route (2002) (melodic Detroit influenced 3 track EP on the British label Pure Plastic. )Na istom labelu sa istim stilom je izdao i Occhi Chiusi (2003) prvi Trolley route LP koji su remiksirali Robert Hood i Steve Rachmad.Trolley rout je napravljen za slušanje po kući ne isključivo za densfloor.The Breakthrough Remixes (2002) Stimulus i Altered State EP(2002) na Coda labelu i Unexpected EP u koprodukciji sa CV. na Sheep Records. U 2003 Oscar izdaje "Just Flat and Dry" na Slovačkom labelu Palicavonzvreca.

Oscar nastavlja izdavati kvalitetnu glazbu na Warm-Up labelu Floodland, Learning To Be a Machine, Rented Opini󮠨 with C. W?, Exium y Groof), CV is dead, Payback EP(produciran by Mark Broom)Action Through Inaction (sa Cage i OR) i za kraj The Nine,njegovo deveto izdanje. ——————————–

Njegovo istrazivanje i zelja za kvalitetnom glazbom odvodi ga također i u d'n'b i electro vode,formirao je djelove Dark Archives Collective sa Dj Pitch-em,Focusom i Dj Muertom.U Alter Stateu prvom klubu u Madridu promovira publici D'N'B.

[12 godina iskustva u samom vrhu swvjetske techno elite,njegova karizmatičnost i profesionalan pristup sceni čini ga nečim više od samo DJ-a,odlično je prihvaćen svugdje u svijetu i nitko nemoze zanemariti njegovu kvalitetu .Kakogod najiskrenije i najnevjerojatnije je to što je svoj uspjeh postigao sa stvarima koje najbolje opisuju njega-nada i 100%-tna strast za poslom kojim se bavi !] 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2