Skip to main content
  • alt
  • 16.10.2014.

Osnivač Tresora baca oko na novu zgradu

Znate li tko je Dimitri Hegemann? Ne, on ne vrti i nije poznat zbog glazbe ali svejedno je svojim radom oblikovao putanju elektroničke glazbe.

 
Kako je Dimitri to učinio? Lako. Nekretninama. Hegemann je gospodin koji je pogledao podrum napuštene banke u robnoj kući bombardiranoj nakon pada Berlinskog zida i pomislio. "Hej! Nije li ovo sjajno mjesto za klub?". I bilo je. Nastao je jedan od najpozantijih svjetskih klubova, Trezor. Njegova neuobičajena odluka je stvorila pravu techno meku.

alt

 
Vidjevši kako ovakvi golemi zatvoreni prostori savršeno rezoniraju sa žanrom nakon toga je uslijedila readaptacija elektrane i Istočni Berlin je dobio prostor za evente na 86 tisuća četvornih metara. Dimitri je u pravoj maniri neobičnosti, na koju smo od njega već navikli, na krov stavio pčele i u klubu se prodaje med naziva Techno Honey.
 
Ali, ali, ali to nije sve. Gospodin, koji očito nepogrešivo bira lokacije, bacio je oko na jednu sasvim novu i ovoga puta u Detroitu. Na križanju I-94 i I-75 nalazi se golema stara napola urušena zgrada. Ovaj betonski monstrum na adresi Fisher Body 21 zapravo je stara tvornica za proizvodnju automobila.
 
Kao što to obično biva, ni Hegemann nije svemoguć pa je oko sebe posložio dobar team i uposlio detroitskog agenta za nekretninie, detroitskog arhitekta i jednu švicarku fundaciju koja obnavlja dotrajale greađevine. 

alt

 
Biti će potrebno mnogo posla da se zgrada vrati u staru slavu ali ako se neki problemi neće moći prevladati i izgladiti Dimitri nije razočaran. U tom slučaju već mu je pažnju privukla napuštena MIchigan Central Station,  također u Detroitu.
 
Stoga, morat ćemo pričekati rasplet događaja ali kako god pogledate čini se da će uskoro kolijvka techna dobiti novu prostoriju za igru.
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2