Skip to main content
  • 4.06.2009.

Osvrt na International Music Summit 2009

Drugi po redu International Music Summit bio je veliki uspjeh za glazbenu industriju. Održan od 27. do 29. svibnja, te potpuno rasprodanih kapaciteta. Nakon mnogo sučeljavanja i govora održan je i Grand finale party u povjesnom dvorcu Dalt Vila gdje su svirali Basement Jaxx, Filthy Dukes, Pete Tong i Rob Da Bank.

Piše: 

Od medija elektronske glazbe dobio je pohvalo kao jedan od najvažnijih događaja koji su se na Ibizi ikad dogodili. Zvijezde dnevnih summita u Ibiza Gran hotelu bio je Richie Hawtin koji se osvrnuo na megalomanske iznose u glazbenoj industriji. U ta 3 dana nema koga nije kritizirao, jedino je svega pošteđen bio Callum Negus Fancey, 19-godišnji promotor iz Velike Britanije. Ostale impresivne govore održalisu menadžer Marc Marot, Mark Selby iz Nokie, a zapažen događaj bio je i javno kreiranje himne IMS-a, od Dirty Vegasa te remixiranje od Above & Beyonda.

{seyretpic id=316 align=center}
IMS je ugostio 400 delegata iz 29 zemalja i 80 govornika. Publika je po prvi put bila pozvana na glasanje u vezi nekih tema iz glazbene industrije. Tako na primjer 80% sudionika je prihvatilo činjenicu da su mobilnost, mobilna industrija, mobiteli i prijenosna računala budućnost mladih u elektronskoj muzici.

{seyretpic id=313 align=center}
IMS je zatvoren na spektakularan način, a idući se odvija ponovno krajem svibnja (26. – 28.) 2010.

{snippet 1}

sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2