Skip to main content
  • 2.09.2020.

Otišao u legendu – Erick Morillo pronađen mrtav!

Elektronička scena je zavijena u crno nakon vijesti da je Erick Morillo pronađen mrtav na svom imanju u Floridi.

Piše: 


49. godišnji house DJ, producent i remikser prije nekoliko tjedana je bio uhićen zbog optužbi za seksualno zlostavljanje koje se dogodilo u prosincu 2019. Pušten je da se brani sa slobode uz jamčevinu od 25 tisuća dolara, a saslušanje na sudu mu je trebalo započeti u petak, 4. rujna 2020.

Kako pišu svjetski mediji lokalna policija je jučer po primitku poziva na 911 stigla na imanje u Miami Beachu. Detektivi rade očevid i provode istragu nakon čega će iznijeti u javnost detalje smrti. Kako saznaje lokalni medij navodno se ne radi o nasilnoj smrti.

Erick Morillo se godinama borio s prekomjernim uzimanjem droga, a tome je i javno progovorio na tribini Pete Tonga 2016. na IMS Ibiza kada je u pitanje došlo njegovo mentalno zdravlje.

Morilo je rođen u New Jerseyu, ali je dio djetinjstva proveo u Kolumbiji nakon čega se vratio u Ameriku i započeo DJ i producentsku karijeru. Poznatiji je postao 1993. hitom "I Like to Move It" pod aliasom Reel 2 Real, a radio je glazbu i pod ovim pseudonimima Ministers de la Funk, The Dronez, RAW, Smooth Touch, RBM, Deep Soul, Club Ultimate, i Li'l Mo Ying Yang.

Izbacio je još brojne radove među kojima ističemo "Live your Life", "Where are you now", osvojio nagrade za najboljeg house DJ-a na DJ Awards 1998., 2001., 2003. i najboljeg svjetskog DJ-a na International DJ Awards 2002., 2006. i 2009. Tijekom karijere imao je 15 nominacija za različite nagrade.

Osnivač je Subliminal Recordsa na kojem su izlazile brojne house uspješnice, a klupske večeri su poharale svijet.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop