Skip to main content
  • 19.11.2022.

Otvoren novi klub unutar utvrde Punta Christo

Proširila se ponuda noćnih izlazaka u najvećem gradu Istarske županije

Piše: 

Početkom studenog, otvoren je novi zimski klub Fort Punta Christo, unutar istoimene pulske utvrde. Nekadašnji Dungeon stage Outlook i Dimensions festivala pretvoren je u noćni klub.

Iako se na prostoru utvrde ljeti redovno odvija klupski i festivalski program, red je došao i na zimsku sezonu partyja. Prvi put nakon 23. godine od osnutka udruge koja se brine o utvrdi, pulski partijaneri će u Fort Punta Christo dočekati Božić i Novu godinu.

Iza projekta sređivanja jednog od mnogobrojnih tunela u noćni klub u sklopu utvrde Punta Christo, stoje Udruga prijatelja obalne utvrde Punta Christo Štinjan i prijatelji.

Klub svoja vrat otvara vikendom, a u svrhu obogaćivanja pulskog noćnog života pozivaju sve zainteresirane sa zanimljivim programima ili eventovima da im se jave na mail adresu punta.christo@gmail.com s idejama za suradnju.

Utvrda Punta Christosagrađena je u Štinjanu, na istoimenom poluotoku Kristo i najveća je austro-ugarska fortifikacija. Izgrađena krajem 19. stoljeća prostirala se na više od deset tisuća četvornih metara te je imala čak 270 prostorija. Iako je bila dugo napuštena, danas se u njoj odvijaju brojni koncerti, izložbe i druge kulturne manifestacije. Samautvrda Punta Christo dugi niz godina bila je kolijevka Outlook, Dimensions i Seasplash festivala.

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk