Skip to main content
  • 6.05.2008.

Otvorenje sezone 2008 u klubu Porat

Pod motom "zaljubljen u život" klub Porat otvara vrata sezone 2008 21.06. koncertom Dine Dvornika te gostovanjima Arnaud Rebotini-ja iz Black Strobe-a i Clive Henry-ja iz DC-10 na Ibizi. Ovo je uvod u široki umjetničko glazbeni program ovog ljeta u klubu Porat koji se prostire od dječijih igraonica, umjetničke galerije, jazz, pop i alternativnih koncerata pa do recentne elektronike.

Piše: 

Dino Dvornik je hrvatska house legenda, koji je svojim uradkom s Harrisom dospjeo čak i na Digweedov label Bedrock, a njegova pjesma Jače Manijače je jedna od prvih house pjesama u povijesti hrvatske. Arnaud Rebotini, Rebotini producent i pjevač pariškog banda Black Strobe, pionira electro housea. „Tamna strana disca", boogie-trance, soft-goth – sve su to atributi kojima članovi dua opisuju svoju glazbu. Kao dokaz kvalitete su remixi za Rapture, Depeche Mode, Tiefschwrtz, Oliver Huntman i drugi. Istovremeno da zadovolji svoje kreativne apetite Arnaud je i član GRM-a, organizacije Francuske vlade koja se bavi akademskim glazbenim istraživanjima.

Arnaud Rebotini odrastao je na funku i discu, no onda se pobunio i počeo slušati death metal i noise grunge, a nakon toga zavela ga je tehnologija i odvela u drugom pravcu te je počeo skladati elektrnsku glazbu, za koje redovite dobija po 5 zvijezdicaa u svim recentnim medijima. Publika je redovito oduševljena njegovim odabirom glazbe i širokim glazbenim repertoarom.

Clive Henry je hrvatskoj publici poznati po uspješnom house projektu Peace Division, jednog od najkvalitetnijih produkcijskih timova Velike Britanije, poznat po svojim kreativnim remiksima od kojih su se mnogi popeli na vrhove britanskih top-ljestvica. Clive je i rezident kluba DC10 na Ibizi, kad ne nastupa po najpopularnijim klubovima u Amsterdamu, Pragu, Japanu, Australiji, SAD-u. Smatra se jednim od najtalentiranijih producenata Velike Britanije i jednim od najboljih britanskih DJ-a. Circoloco zabave u DC10-nu na Ibizi su prepoznate kao jedne od najboljih na svijetu te velike face poput Puff Daddy-ja su redovito viđeni na plesnom podiju.

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju