Skip to main content
  • xosar
  • 16.05.2013.

Ozbiljna igračica

U samo godinu dana prerasla je iz potpune anonimke u jednu od najvećih zvijezda underground  house scene, izbacivši čak četiri solo EP-a na uglednim labelima kao što su  nizozemski Rush Hour i njujorški L.I.E.S..

Naslovna foto

xosar
Xosar, pravim imenom  Sheela Rahman,  svojom glazbom dokazuje kako mašine imaju dušu što nimalo ne čudi ukoliko znamo podatak kako je gospođica fascinirana okultizmom, šamanizmom  za što je zaslužna njena majka koja ne samo da je članica paranormalnog društva već tvrdi i kako posjeduje vidovnjačke moći. Osim tog, majci Cherokee podrijetla Xosar može zahvaliti i na egzotičnome izgledu koji rijetko kog ostavlja ravnodušnim.  

{youtube}uzzNTwgkegw{/youtube}

Odrastajući u predgrađu San Josea, Xosar je u ranim devedesetima bila u doticaju s latino houseom, tranceom, freestyleom, ali ono što ju je nagnalo da se i sama bavi produkcijom jest Detroit techno.  Ipak, najprije je studirala neuropsihologiju da bi se kasnije prebacila na dizajn zvuka u obližnjem San Franciscu, te je usporedno počela baviti se i grafičkim  dizajnom.  Ubrzo je shvatila da je glazba njena prava ljubav te  krajem 2011. seli u Haag kako bi dovršila svoj prvi EP „Tropical Cruize“ kojim je osvojila i kritiku i slušatelje dajući do znanja kako je riječ o ozbiljnoj igračici.

{youtube}VKRyBdQsblM{/youtube}

 Samo dva tjedna kasnije izlazi joj drugi EP „Nite Jam“ na Rush Hour,  te su još uslijedila tri zajednička izdanja s njenim odabranikom srca Dannyjem Wolfersom svima poznatim kao Legowelt. Par je osim albuma podijelio i turneju diljem Europe i SAD-a, a Legowelt je Xosar posvetio i svoj album znakovita naziva „Paranormal Soul“.
Ali dosta o njoj, ajmo malo o njezinom najnovijem EP-u „The Calling“ izašlome nedavno na Rush Hour. Xosar i dalje ostaje vjerna analognome zvuku, manje-više uvijek  nastupa live na svojim vintage sintisajzerima  i drum mašinama,  te ga je odvukla u vode između jackin housea i deep techna.

{youtube}-UdW-lmHSNY{/youtube}

Obje trake mogu se podičiti krasnim melodijama, u „The Calling“ Xosar je ubacila i svoj vokal dok je „Rays Of Babylon“ razigrana stvar čiji je ritam nevjerojatno zarazan, a vokali iz pozadine veoma zavodljivi.  Izdanje je pokupilo hvalu od imena kao što su Ben Sims, Ken Ishii, Agoria, Danny Tenaglia i Vince Watson. Ukoliko vam sve to nije dovoljno, multitalentiranu umjetnicu potražite pod njenim aliasevima Bonquiqui i Sheela Rahman.

{youtube}td7XdQ_cNkw{/youtube}

 
soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk