Skip to main content
  • 11.04.2013.

Oživljava noćni život u Bolu na Braču

Na jednom od najljepših hrvatskih otoka, Braču, uskoro se otvara novi noćni klub Yolo.

Piše: 


Smješten na centralnom gradskom trgu u Bolu, Yolo Bar je luksuzno uređeni noćni klub, a za uređenje prostora zaslužan je arhitektonski studio Kaliterna Arhitektura. Prilikom uređenja očuvane su sve bitne arhitektonske karakteristike starog objekta, poput bačvastog svoda i kamenih zidova, koji će dodatno biti naglašeni efektnom rasvjetom kako bi se dobio savršen spoj starog i novog. Želja je bila ne intervenirati previše, već jasno odvojiti moderne objekte u interijeru, od stare arhitekture″ – naglasio je arhitekt Duje Kaliterna.

Prostorom dominira veliki bar iznad kojeg su crno zlatne visilice velikih dimenzija, koji će biti centar zbivanja. Prilikom uređenja korišteni su kvalitetni materijali, koji su pridonijeli suvremenom izgledu kluba koji će preko dana raditi kao lounge, a navečer kao klub. Velika terasa od impresivnih 200 četvornih metara, uljepšati će lijena ljetna popodneva, ali i noćne zabave uz dobru glazbu. Vlasnik Vinko Marinković najavio je nastupe jazz, blues i swing bendova, a nakon 23 sata, večeri će se nastaviti s DJ-ima. Ime kluba izvedeno je iz akronima riječi ''you only live once'', odnosno u prijevodu samo jednom se živi. Bol će konačno dobiti jedan moderni vrhunski noćni klub koji mu već dugo nedostaje.

Projekti na kojima je radio arhitekt Kaliterna su: Peoples i Room u Zagrebu, Gils Cuisine u Dubrovniku, Imperium u Splitu, te je nedavno osuvremenio Nauticu na Hvaru.

Izvor: www.buro247.hr

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2