Skip to main content
  • 26.04.2007.

Pariški dark dance bend Black Strobe na Exitu

Black Strobe Live , pariški dark dance bend, jedno je u nizu imena koje će nastupiti na Dance areni Exit Festivala . Ljubitelji njihove muzike imat će priliku uživati u promociji njihovog novog debi albuma na kom su dugo radili i koji je vrijedilo čekati. Dokaz za to su brojni nastupi širom svijeta. Svoju muzku izdavali su za etikete kao što su Mute, Tigersushi, Eskimo i Playlouder.

Piše: 

The Shining Bright Star je prvi singl sa njihovog debi albuma Burn Your Own Church koji se pojavio početkom travnja. Mračnu acid electro disco punk himnu, kao i cijeli album, producirao je Paul Epworth aka Phones (Bloc Party , The Rapture) dok je mix uradio Alan Moulder (Nine Inch Nails, My Bloody Valentine). Black Strobe čine Arnaud Rebotini (vokal i programiranje), David ‘Siskid’ Shaw (gitare i klavijatura), Bastien Burger (bas i klavijatura) i Benjamin Beaulieu (bubnjevi).
DJ Ivan Smagghe iz muzičkih razloga više nije član ovog francuskog dance rock benda. Black Strobe su najprepoznatljiviji po svojoj povijesti remixa koje su radili za Depeche Mode, The Rapture, Bloc Party, Rammstein i Tiefschwarz. Mračna strana disco muzike, frozen-balearic, biker-house, boogie-trance, heavy-electronica i soft-goth predstavlja muzički mutant koji su Black Strobe izmislili u studiju, a potom ga plasirali u javnost.

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk