Skip to main content
  • alt
  • 21.09.2015.

Partijaner izgubio život na Techno Paradeu

Pariška underground scena 19. rujna izašla je na sunce. Kilometri i kilometri ulica bili su zasipani masom od 350 000 ljudi.

 
Sam koncept rodio se na tlu Njemačke, no u Francuskoj se ukorijenio baš kao znak otpora po otkazivanju “Polarisa” jer su se vlasti bojale implikacija ove nove glazbene scene koja je navodno bila povezana s zlouporabom droga i izgredima. Tako je od 1998. oformljen Technopol s ciljem da vrati glazbu na ulice i u posljednjim godinama kulturna klima se promijenila pa je događaj na koji su nekada lijepili etiketu nepoželjnog postao onaj koji financijski podupire i MInistarstvo Kulture.
 
S snažnim naglaskom na jedinstvo kroz glazbu i brisanje političkih, kuturnih i rasnih granica, podupirali su svakojake globalne ciljeve, a ovogodišnja 17. inačica nazvana je “U srcu ritma”. No na žalost po prvi puta od početka održavanja jedno srce okruženo ritmom je zauvijek prestalo kucati.

alt

 
21-godišnji mladić život je izgubio padom s 25-metarskog kipa koji stoji u centru Place de la Republique kao simbol slobode, na koji se penjao kako bi imao bolji pogled. Mladićevo ime nije pušteno u javnost. Iako je organizacija bila odlična i posvuda su bile postavljene jedinice hitne pomoći kako bi se priskočilo u pomoć partijanerima koji bi to mogli trebati ovoga puta ni instantna reakcija i evakuacija nije mogla spasiti život. 
 
Predsjednik Technopola, Tommy Vaudecranne, vidno šokiran je rekao kako se tragična nezgoda dogodila u subotu kada su glazbeni kamioni već otišli i kako Technopol šalje iskrenu sućut obitelji i prijateljima preminulog. Koliko god dobro organiziran party, koliko god mjera sigurnosti, nezgode će se događati. Molimo vas da donosite pametne odluke i da ne riskirate svoj život ili onaj svojih supartijanera. Ostanite nam rasplesani i sigurni.
 
Donosimo i video događaja koji je uznemirujućeg sadržaja, pa savjetujemo da ga možda ipak preskočite i uzmete ovu vijest samo kao upozorenje. Nešto više uzmemirujuće fotografije događaja, koje se nismo osjećali ugodno postavljati na KS, možete pronaći ovdje. Nadamo se da ovaj tragični gubitak života neće biti uzaludan već da će poslužiti kao alat koji će spriječiti druge nezgode.
{youtube}DSxfAv9ZgAE{/youtube}
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk