Skip to main content
  • 30.04.2014.

Partijanje u pulskim podzemnim tunelima Zerostrasse

Pulski podzemni tuneli čine 10-ak kilometara dugu podzemnu mrežu koja međusobno povezuje pulske fortifikacije.

Piše: 


Tunele je započela graditi Austrija radi zaštite svoju glavne ratne luke, te je na taj način stvorila najveći dio pulskih podzemnih tunela. Nakon Austrije podzemne tunele gradila je i Jugoslavenska narodna armija, dok Italija, Njemačka i angloamerička uprava nisu posvetili svoje vrijeme uprave nad gradom u gradnju novih tunela.

Najpoznatiji pulski podzemni tuneli Zerostrasse nalaze se ispod Kaštela, a u središnju podzemnu dvoranu koja se nalazi točno ispod mletačke tvrđave stiže se iz četiri alternativna pravca: ulazi su kod Dvojnih vrata, kod  Taxi stajališta – ex galerija Nemeš , kod Tehničke škole i na usponu prema Franjevačkom samostanu. Temperatura je u pulskim skloništima cijelu godinu identična i kreće se oko ugodnih 14 stupnjeva.

Seasplash Underground Edition partiji, Showcase i Slurp! Warm Up održati će se u centralnoj dvorani podzemnog skloništa, nazvanoj Ovalni ured pod Kaštelom, a ulaz na partije biti će kod Dvojnih Vrata ispod pulskog Arheološkog Muzeja.

Srijeda, 30.04.2014. / 22-05h
SHOWCASE – 5th Anniversary Official Party
Tunelarina: 30kn prije / 40kn nakon ponoći
Nastupaju Biome iz Velike Britanije, Jin-San, Pulap Reggae Station, 207 i Sheco

Petak, 02.05.2014.
Slurp! Warm Up
Main floor: Petar Dundov, Bebetto vs. XXL, Duplo Project, Make, Rich
Ulaznica: 30 kn do ponoći, 40 kn posli

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2