Skip to main content
  • 4.04.2019.

Party navigator za Boogaloo u travnju. Velikih 18 godina Future Scopea!

Pitaš li majku i/ili oca, koji su jedan dio mladenačkog plesnog staža proveli u zagrebačkim noćima, na kojim podijima su palili ponoćno ulje vjerojatno će ti spomenuti lokaciju današnjeg Boogaloo-a.

Piše: 


Nekada poznat pod imenom OTV, danas će tvoja party karta grada na lokaciji ulice grada Vukovara 69 pokazati upravo Boogaloo. Nove generacije, novo ime, ali dobra stara energija upisana u zidove i šankove. Tako je mjesto za druženje, ples, ljubavi i sjajnu glazbu pripremilo i mega krasni rascvali i nabujali travanjski raspored za tebe i tvoj plesni čopor. Pa kaže:

Travanj nadnevka 5. i prvi petak mjeseca rezerviraj uho za jednoga od starosjedioca, šamana i starješina elektronike jer pultom za ovaj izdanak Futuroscope-a predsjeda Marco Bailey. Belgijanac u Hrvatskoj ikona je techno scene s elektroničkim CV-om koji vuče skroz u 80-e godine prethodnoga stoljeća, a 2014. proslavio je 25 godina djelovanja. Ono što je započelo rockom, funkom i hip-hopom, '94. postala je intenzivno ljubovanje s technom i houseom, a prvi zaista veliki internacionalni proboj gospodinu Baileyu pružio je Coxov Intec  puštanjem prvog EP-a "Play it Back", da bi kroz godine nastao i njegov vlastiti label MB Electronics s prvim izdanjem 2002., trakom "Caprioska".

OSVOJI ULAZNICE ZA MARCA BAILEYA U BOOGALOO

Potom nastaje od kritike nahvaljeni album "Rube Boy" 2004,, "dragon Man "LP s Digweedova Bedrocka 2011., nakon kojeg je uslijedio 12- tračni album "High Volume" 2013. i "Gravity Drag" EP 2106. Marco je ujedno i glava Electronic Force podcasta koji sada broji već preko 300 inačica i milijune slušatelja u preko 50 zemalja. Beskonačnu listu albuma singlica i EP-a sada ponosnog nosioca Materia branda pregledaj ovdje kako bi se pripremio za petak, i pljesni rukama u veselju jer uz Marca podršku noći pružaju Johnny Kaos, Damir Hoffman i Shipe.

Odmah nakon Marca naredni dan (noć) Boogaloo u njedra za novi Tech Room zove Alvina Kyera 6. travnja ravno iz Njemačke pristiglom tech house majstoru pridružuju se za pultom domaći ti i dobro poznati stilobati elektronike E-Base, Diogen i GoGy. U Stuttgartu rođeni momak za sada se može hvaliti izdanjima na labelima kao što su Roush, Nonstop, Formatik, Saywhat, Draft i Noexcusse, a internacionalni proboj započeo je intenzivno u posljednjih nekoliko godina. Prvo izdanje "The Awakening" izašlo je za Draft 2016. godine, a slijedilo ga je "Classy Soundystem" za Noexcusse 2017. i "Down With Dis" iste godine za Nonstop. 2018. osvanula je s "Lies a Bit" na Roushu, "Proper Games" na Formatiku, i "Keep on Trying" za Dubnation, da bi u 2019. već svjetlo novih ušiju ugledala i "Prisma" na Saywhat Rec.

U budućnost teleskopirani Futurescope, 12. travnja postaje punoljetan i slavi 18 godina plesa, kako i priliči, u Boogaloovoj velikoj dvorani. Noć će nositi pet velikana –  najboljih i najdugovječnijih rezidenata koji su na svojim prstima pronijeli Futurescope kroz godine. Očekuje vas jedna čista nerazrijeđena energija u iskonskom obliku, bez stranih imena, samo domaća estetika iz ruku skrbnika pa su s vama Matya, Shipe, Mary, Mr. Dj Dario i Cet, ekipa bez koje Futurescope ne bi ni postojao. Mnogo je vode i beata proteklo od prvoga partyja tako tako davno:

31.3.2001 uz slovenskog gosta DJ Aleksija i 1000 parova stopala. 400 partija kasnije i preko 600 DJ-a – poznatih, nepoznatih, ustoličenih velikana i apsolutnih početnika, domaćih i stranih putovnica – Futurescope je postao najdugovječniji kontinuirani domaći party i momci i ekipa iz sjene vam beskrajno zahvaljuje što ste sve ove godine plesali s njima. Upad je besplatan do ponoći, a nakon toga bit će 40 novaca. Pa dođi i slavi do zore i nadamo se da ćemo slaviti i kada jednom svi budemo stari, smežurani i još uvijek rasplesani.

Dan nakon Futurescope slavlja, 13. travnja, vrijeme je za jedan live Futurescope desert uz Briana Sanhajija. Desetljeće i pol na sceni, Brian je obilježio njemačko naličje techna opsesivnom naklonjenosti čistoći i savršenom redu. Njegov analogni kristalni zvuk proteže se kroz sve sfere djelovanja – DJ.ing, producentski rad i odabirom izdanja na labelu. No čistoća ne znači rigidnost, jer rigidne stvari se lome. Brian je jednako toliko nastrojen istraživanju i eklekticizmu pa će uz karakteristični bass u svom standardnom moćnom izričaju često uvesti i dub techno i minimal elemente, a ti ćeš uživati uživo, dok se za podršku već pripremaju F.O.R.M. live i Teo Zver.

Voliš li to cijelu noć? Bez prestanka, jako i da peče? To je sjajno jer tada si na pravom mjestu a pravo vrijeme bilo bi 19. travnja. Toga petka floor nose dva domaća velika a plešeš uz DJ Jock b2b Shipe All Night Long, ali baš cijelu noć. Momke već poznaješ kao unutrašnjost svoga dlana gdje ti je jasno da se crte struje i noći spajaju u beskonačne linije.

Za finale travnja 26. stiže i nešto legendarno u sklopu Legendary festivala i u Boogaloo se parkira i Markus Schulz za veliki povratak trancea u Zagreb. Ovaj u Eschwegeu rođeni Nijemac emigrirao je u SAD s 13 i elektronika ga je uhvatila u doba procvata američke break dance scene, a njegov uspon slijedio je onaj house žanra. Kroz posljednju dekadu gospodin Schulz spojio je individualne linije progressivea, housea i trancea u vlastiti hibridni zvuk kojim je ovaj njemačko-američki DJ i producent prodrmao globalnu trance scenu. Uz izuzetna izdanja s Armade i Coldharboura i visoko pozicionirani Global DJ Broadcast show na radijskim valovima s milijunskim slušateljstvom, onaj koji je praktički živio na DJ Mag-ovoj ljestvici najboljih sada svira za tebe, a pridružit će mu se Alex M.O.R.P.H. b2b Woody van Eyden, Davey Asprey, Corti Organ i Pascal Sander.

Famozni travanj zatvaraju partiji Loco & Jam  27.04. – Teo Zver, Zoky na malom flooru, Mary i Prodigy Real Live Tribute + 90`s party također 27.04. na velikom flooru. Najbolje legendarne stvari odvijaju se skrivene duboko u utrobi grada. Idi pa vidi, dođi i pleši. Vidimo se na flooru Boogaloo-a!

 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2