Skip to main content
  • 26.01.2011.

Past, present & future Ministry of Sounda

Ministry of Sound je brendirano ime u svijetu koje razvija kulturu mladih.

Piše: 

 

Osim toga pokrenuli su svoj klub, izdavačku kuću te multimedijske zabavne projekte koji se stalno razvijaju i nude nešto novo. I ova će godina biti značajna za ovu kuću koja slavi jubilarnih 20 godina postojanja. Klub “Ministry of Sound” otvoren je 21. rujna 1991.g. u Londonu.

Marketinški stručnjaci Ministrya za ovu obljetnicu smislili su čitav niz aktivnosti na sceni. Projekt pod imenom “20:20 Project” uključuje jednomjesečnu besplatnu izložbu, trodnevni party u Londonu (rujan), dvadesetodnevnu svjetsku turneju, te potpuni vizualni doživljaj događanja u klubu proteklih 20 godina. Ova posljednja ideja moći će se gledati putem interneta.

20:20 Project kreće 4. ožujka s besplatnom izložbom i multimedijalnim prezentacijama u klubu gdje će se moći vidjeti evolucija kulture mladih i elektronske glazbene scene tijekom kojih je MOS suvereno vladao.

Tamo će se vrtiti i fotografije iz arhive, dizajni, flyeri, novinski članci, kao i intervjui s vodećim imenima scene. Svaka godina ima mnogo zanimljivih priča, ikona, DJ-a, promotora koji su je obilježili na poseban način, a Ministry je pitao i neke ključne figure kako su doživjeli to razdoblje.

U suradnji s proizvođačem zvučnog sistema Martin Audio čiji je razglas instaliran na sva 4 plesna podija kluba u Londonu, radi se posebna multimedijska instalacija na glavnom flooru Ministry of Sounda (The Box). Također planirani su i vizualni dekori, animacije i prezentacija LED ekrana dijagonale 5,5 metara.

Posjetitelji će imati prilike i sudjelovati u svemu ovome. Neki sretnici će moći svirati produkcije i isprobati snagu Martin Audia, stati za DJ pult gdje su nekad stajali Pete Tong, David Guetta ili Roger Sanchez te pokušati sebi imaginarno predočiti kako je to biti DJ.

Plesni podij koji nosi ime “Baby Box” reinkarnirati će se u kino s premijernim prikazivanjima dva kraća filma o povijesti ovog brenda. Uz to dolaze i klasični intervjui.

Gore navedena izložba traje do 1. travnja, i baš zgodno nađete li se u Londonu nemojte je propustiti jer upad je besplatan. Detalje svjetske turneje kao i rođendanskog partija objavljujemo vrlo skoro.

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk