Skip to main content
  • edy c
  • 6.12.2012.

Pet godina šibenskog Decoded Recordsa

Jedna od prvih hrvatskih digitalnih techno etiketa Decoded Records iza koje stoji šibenski DJ i producent Edy C. slavi pet godina svog postojanja i u vremenu koje slijedi najavljuje još produktivniji nastavak priče.

Naslovna foto

Edy C

Kad je 2007. Edy C. osnovao Decoded Records nije išao s pretpostavkom da se izdavačkim poslom bavi striktno profesionalno, nego je htio svoje stvari i stvari kolega glazbenika objavljivati pod zajedničkim domaćim nazivnikom, umjesto da ih šalje stranim izdavačima.

{youtube}5uU22LqX-fE{/youtube}

No nakon što je prvo izdanje „Decoded 001“  izazvalo odlične reakcije i u samo par dana zauzelo prvo mjesto na tada popularnom Juno.co.uk, ono što je uslijedilo odvelo je ovu domaću etiketu na novu razinu.

Jedan od najvećih uspjeha je definitivno traka „Incognito Project – Flying Bass“ koju je Carl Cox uvrstio na svoj tada mixani cd za Ministry Of Sound. Nakon toga Edy je odlučio pokrenuti i pod label Decoded Mini Records koji predstavlja nešto ''blaži'' deep, tech-house i experimentalni zvuk.

Danas pet godina nakon, Decoded Records može se pohvaliti brojkom od 27 izdanja i 22 izdanja na pod etiketi Decoded Mini Records, a obje su etikete tijekom proteklih godina podržali producenti koji su na kraju krajeva i potpisali za ova dva labela poput: Marka Nastića, Dejana Miličevića, Woody McBridea, Rennie Fostera, Mladena Tomića, Veztaxa, Kobaya, Miss Sunshine, Marka Moreea, Alexandera Koninga, Dean Amoa, Speedyja, Jungle Boyza, Kibz & DFNDR, Slavea, Fer BR, Miroslava Pavlovića, Ivana Komlinovića, Azteca, Ante Kokina, Pille & Lushi, Domagoja P., Scheva, Juri Paika i drugih.

Kako bi petu obljetnicu obilježio kako spada Edy priprema dva specijalna izdanja pod nazivom „5 Years of Decoded Records & 5 Years of Decoded Mini Records“ na kojem ce biti objavljeno gotovo 50 najuspješnijih traka koje su izašle u ovih 5 godina.

Trenutno smo u fazi završavanja novog studia koji se nalazi u Razinama (pokraj Šibenika) te odmah po završetku studia startamo sa poslom jer nas očekuje brdo novih izdanja planiranih za Decoded Records“ – priča nam Edy.

decoded records

Za sve one koji žele zajedno s ekipom s Decodeda proslaviti njihovih prvih pet godina, slavlje je najavljeno za ovaj vikend u subotu 8.prosinca u klubu Opium u Vodicama pod nazivom ''5 YEARS OF DECODED RECORDS'' gdje će nastupiti Pero Fullhouse, Scheva vs. Domagoj P. & Mani koji će odraditi zagrijavanje, a za kraj domaćin Edy C. vs. Eggy koji će za ovu priliku odvrtiti 4 decks set.
 

brejcha 2
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju