Skip to main content
  • 1.12.2016.

Petar Dundov s novim “Falling In” EP-jem!

Kada ti ime znači kamen ili stijena nema potrebe za aliasima, ali se javlja ona intuitivna emocija da staneš iza njegove snage djelima. Baš tako gospodin Dundov postaje hridina domaće elektronike, mramorno pristutstvo melodioznog techna koje probija balkanske i kontinentalne granice.

 
Rođen ranih 70-ih na zagrebačkim ulicama već je preko 20 godina jedan od potpornih stupova na kojima počiva domaći techno. Uspeo se na pozornice festivala kao što su “I Love Techno”, “EXIT”, “Awakenings and Wire”, te zasjeo za pult klubova kao što su “Berghain”, “Matter” (RIP), “Womb”, “Air”, “Fuse", Space”, “Tresor"… Već deset godina ljubuje s golemim belgijskim labelom Music Man, a za Millsov Tomorrow izdao je ujedno i mini LP "Sculptures", dok u diskografiji stoji preko pedeset izdanja i pet punokrvnih albuma koji istražuju glazbene margine u maniri glazbenika poput Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarrea.

Nedavno završena turneja po Australiji i Aziji nije ostavila ni trag jet laga i, jednako vjeran onome što sam smatra ispravnim i zanimljivim kao i prvoga dana, nastavlja slušati sasvim svog unutarnjeg bubnjara ne zamarajući se konvencijama i trendovima. 25. studenog s nizozemskog Loveland Recordingsa stoga ispada novi originalni EP naziva "Falling in" kao trosložna napolitanka. Melodioznosti naslovne trake pridružuje se trippy synth Entangled i basom i vocderima nakrcan Mind Must Free.

 
U doba kada je bojazan postala sredstvo manipulacije, kada si paraliziran slikama negativnih kolaža koji sebe zovu medijskim informiranjem, kada želiš kavu bez kofeina, maslac bez masti, ljubav bez onog "falling in" dijela, i iskustva drugačijeg života ali se bojiš zaviriti u to koliko je duboka začja rupa, jedino rješenje je da se samo prepustiš, samo upadneš i zapetljaš se u potpunosti slobodan od vezanosti za bilo kakva očekivanja.
 
Pa za jedan soundtrack slobode baci uho na Soundcloud niže ili navrati na Beatport po svoj primjerak. Strahovi su strašni samo dok im se ne približiš dovoljno da vidiš da su samo sjene osobnih sumnji, nisu stvarni! Slobodan si upasti, slobodan si se izvući u i iz čega god želiš!
 

 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2