Skip to main content
  • 12.02.2018.

Pioneer izbacio aplikaciju koja omogućuje da snimite DJ set direktno na mobitel

Dobre vijesti stižu za DJ-e koji žele u sve češćim slučajevima snimiti svoj set, jer sada to možete preko svojih mobitela, ali…

Piše: 


Snimanje DJ seta od sada bi trebalo biti lagano i dostupno skoro svakome. Japanska tvrtka Pioneer koja se bavi elektroničkom opremom objavila je vijest kako su na tržište poslali aplikaju koja omogućuje direktno snimanje DJ seta na mobitel. Radi se tako o DJM-REC koja nudi pregršt mogućnosti, ali također ima i poneku manu.

S jedne strane, odlična je postavka kako aplikacija DJM-REC omogućuje live stream opciju. Izborom upravo te opcije, moguće je odraditi instant stream putem raznih medija, YouTube, Facebook, Periscope, Instagram i Snapchat. Onoga trenutka kada ste završili sa streamom, audio file se sprema u .WAV obliku te se odmah omogućuje direktni upload na MixCloud, SoundCloud ili pak Dropbox.

Dobre vijesti tako o aplikaciji znate, a vrijeme je da saznate i mane i to one dvije. Naime, aplikacija je kompaktibilna samo sa određenim Pioneer mixerima, a to su DJM-TOUR1, DJM-900NXS2, DJM-750MK2 i DJM-450. Što se tiče druge mane, aplikacija je trenutno dostupna samo korisnicima Apple uređaja, bilo iPhone ili iPad.

Teško da će Android korisnici prihvatit ovaj mamac kako bi prešli na Apple, jer nije poznato hoće li i kada aplikacija doći na njihove uređaje. Oni koji tako posjeduju od iPhone 5S pa naviše, mogu isprobati aplikaciju kroz trial u trajanju od 30 dana, a koji omogućuje pristup svim postavkama.

DJM-REC možete kupiti preko App store-a OVDJE.
 

soul gravity desktop
soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.