Skip to main content
  • dapayk
  • 5.01.2013.

Pionir europskog minimala uskoro u Zagrebu

Sa sedam LP izdanja i preko 50 singleova, Niklas Worgt alias Dapayk trenutno je jedan od glavnih protagonista u svijetu elektronske glazbe. U Zagreb stiže kao glavni gost proslave desetog rođendana portala never2much.info.

Naslovna foto

dapayk

Niklas Worgt, njemački je glazbenik i producent sa dugogodišnjom karijerom, najpoznatiji pod aliasom Dapayk. Glazbu također stvara i izdaje pod aliasom Marek Bois, Dredl Kibosh, Frauds In White, Geheimtipp, Kokoschka, Sonstware, Wooling te kao dio minimal pop duo projekta Dapayk & Padberg koji je 2003. godine pokrenuo zajedno sa suprugom Evom Padberg. Kao producent radio je na izdanjima Monike Krause, Marcela Knopfa i duo projetka Kleinschmager Audio, a autor je i preko 70 remikseva za razne glazbenike i producente.

{youtube}LQI2HrMvCQ0{/youtube}

Njegova se glazba kreće između žanrova kao što su house, techno, electro, glitch i minimal dok on sam svoju glazbu opisuje pojmom 'frickling'. Zbog tog  zvuka postaje jedan od najcjenjenijih europskih producenata i DJ-eva što dokazuju njegova brojna gostovanja u poznatim klubovima i na festivalima diljem svijeta, a njegovi se Live setovi mogu opisati kao eklektični spoj medlodičnog minimala i groove electra.

Zajedno sa školskim kolegom Janom Langhammerom 2000. godine osniva etiketu Mo's Ferry Productions, a nešto kasnije i sub-etikete Fenou i Rrygular. Sam Niklas Worgt svoja izdanja objavljuje još i za etikete kao što su Karloff, Textone, Orac, Contexterrior, Trapez, Resopal, Friends of Tomorrow i Stil Vor Talent.

Headlineru će se za pultom pridružiti i William Collins, rodom iz Pariza sa adresom prebivališta u Zagrebu, DJ je koji u svojim setovima voli mijenjati tempo, ritam i glazbene žanrove, a dosada je osim u nebrojenim domaćim klubovima i festivalima nastupao i u rodnoj Francuskoj, Austriji te u ostalim zemljama u regiji. Također je rezident DJ i promoter The Garden Festivala.

Uvodni dio večeri u obliku b2b odvrtit će premijerno n2matija, naš kolega i stalni suradnik kojeg znate kao Matiju Kovača i Bojan Bojkov.
 
Premijerni DAPAYK SOLO Live nastup 24. siječnja u Aquariusu u sklopu njegove FENOU BOUQUET Release Tour donose vam Lynx Lynx Music i never2much.info, glazbeno kulturni web portal koji ovom prilikom slavi 10 godina svog postojanja.

{youtube}sh70ZeDjFkc{/youtube}

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kuna nabavite u Dirty Old Shopu (Tratinska 22, Zagreb), na blagajni kina Europa (Varšavska 7, Zagreb), u Dallas music shopu (Tkalčićeva 7, Zagreb) te u Aquarius music shopu (Varšavska 13, Zagreb), a dan događaja ulaznice na blagajni Aquarius kluba su 60 kn.

Vrata Aquarius kluba otvaraju se u 22:00.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2