Skip to main content
  • 16.05.2011.

Pisac Franz Kafka na vinilu

Za oživljavanje svoje techno etikete Profan iz 2008.g. Wolfgang Voigt je objavio detalje novog projekta pod imenom "Kafkatrax". Materijal ovog projekta izaći će na tri ručno crtana 12" vinila u iduća tri mjeseca a sprema se i CD izdanje za srpanj ove godine.

Piše: 

Naslovna foto

Franz Kafka


Svaki vinil izdaje se u limitiranoj verziji od 199 primjeraka i bit će ekskluzivno dostupan samo putem Kompakt.fm (mailordera) po cijeni od 9,90 €. Inspiraciju za ovaj rad Voigt je pronašao u audio zapisima poznatog židovskog pisca Franza Kafke (rođenog u Pragu) čija djela prikazuju sivu i banalnu svakodnevnicu kao enigmatsku i alogičnu zbilju ispunjenu strepnjom, u kojoj su likovi, pritisnuti osjećajem krivice i zbunjenosti, neprestance izloženi prijetnji birokratskih sila kojima ne mogu dokučiti izvor ni motiv. To je posebno vidljivo u romanima «Proces» (1925.), «Zamak» (1926.) i «Amerika» (1927.), kao i u mnoštvu kraćih i duljih pripovijesti, među kojima se ističe «Preobrazba» (1915.).

Kafkin opus se može podijeliti u nekoliko vrsta (romani, pripovijetke, aforizmi, dnevnici i pisma) veže tematsko, svjetonazorsko i, moglo bi se reći, spiritualno jedinstvo. Ako poslušate prve dvije pjesme Kafkatrax 1.1 i Kafkatrax 1.2 složit ćemo se da je riječ o psihotičnoj paranoji dostojnoj liku i djelu poznatog pisca.
 

sonus 2
dobar house mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju