Skip to main content
  • 17.07.2019.

Plešeš sa Ian Pooleyem u Makarskoj

Ovaj 46-godišnji Nijemac za svjetskim podijima je već dvadeset godina u orbiti oko srca housea i techna, a 19. srpnja plešemo u zelenilu Buba Bara makarske rivijere.

Piše: 


S pet album pod pojasom, Pooley od kraja 90-ih u svojim produkcijama istražuje balans vage klasičnog i suvremenog zvuka nalazeći nove fuzije u visokoj rezoluciji perfekcionizma produkcije.

Zatvoren u studio koji nalikuje hramu analogne opreme, Ian upravo uživa vrhunac karijere i srče kreativne sokove na slamku, stvarajući materijale koji stare fanove uvijek vode na neko novo neistraženo mentalno mjesto dok simultano u svoje redove privlači i novopridošlice u elektroniku.

Glazbeno tijelo koje je stvorio neprekidno se širi dalje i stara izdanja zadobivaju novi život reizdanjima na labelima kao što su Ostgut Ton, Figure i Rejected, a trenutno je pažnja posvećena Pooledmusicu i Montage-u, dvama vlastitim labelima kojima upravlja i koje voli, zagrljen u posvojeni mu karmičko/estetsko/glazbeno rodni grad Berlin.

Od početaka Pooledmusica prije 11 godina, Pooledmusic label je većinski bio platforma za izdavanje novih Ianovih materijala pa tako i LP-a "What I do" iz 2012., ali je i jednako otvoren prilikama za mlade talente poput Španjolke Indire Paganotto i minhenskog momka Mathiasa ‘Show-B’ Schobera.

Montage pak postoji kao House sestra Pooledmusica i  2015. debitira s novim izdanjem Pooleyeva vlastita reanimiranog Silvershower aliasa. Što god ne uhvatiš s dvije osobne etikete pronaći ćeš na Innervisionsu, Ovumu ili Tsuba Recordsu, a u planu je i šesti album i novo reizdanje najboljih starijih traka

Pa dok Biokovo pazi na ovu makarsku plažu, džunglu zelenila i plesača, gospodinu Pooleyu za pultom 19. srpnja pridružuje se i domaća podrška – Underground Controlov Miro i Toni Juranović, a ti si pozvan da bubaš u Bubi od 10 uvečer sve dok sunce u zoru ne poljubi more. Ulaz je besplatan. Dobro nam došli na novi Late Night Session u Buba bar Makarska gdje postoje samo tri pravila – pleši, uživaj, zaboravi na sve brige. Enjoy!

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2