Skip to main content
  • manuel de lorenzi
  • 2.10.2013.

Početak nove sezone splitskog Cruisea

 Splitski kolektiv CRUISE ovog vikenda u goste dovodi talijanskog producenta i DJ-a Manuela de Lorenzija.

Naslovna foto

manuel de lorenzi
 
Od malih nogu Manuel de Lorenzi razvijao je svoju ljubav i strast za glazbom koju je upio od svog oca, velikog štovatelja funka i soula. Tako je krenuo i učiti klavijature, da bi s 14 godina kupio gramofone, složio si studio gdje počinje priča o jednoj ljubavi zauvijek. Predanost i trud omogućili su mu rad u noćnoj radio emisiji, a kontinuirano stvaranje i razvijanje vlastitog stila lansirali su ga do točke gdje dobiva rezidenturu u najboljem klubu na obali, Aqua Disco Village. Uslijedio je samo daljni rast te je s prijateljima pokrenuo program Gallery kako bi u svoj grad doveo jedan sasvim novi koncept clubbinga i doveo imena kao što su Tom Clark, Dyed Soundorom, Gorge, Terence:Terry:, Miss Jools, Robin Porter, Buck i mnoge druge.
{youtube}M18naBfE1FM{/youtube}
 
Svoj stil u elektronici opisuje kao house koji se proteže od deep techna s utjecajima funka do minimala, a već sedam godina bavi se i produkcijom te je izdavao za labelove izdanja za Highgrade, Aman, 8bit, Half Seas Over, Akbal i mnoge druge.  Ujedno je pokrenuo i vlastiti label Monday Morning kojeg vodi s prijateljima Samueleom Piranijem, Paulom Dcjem i Renatom Lacerdom, a  na kojem su objavljivali Chad Andrew, Ilario Liburni, Synkrone, Dan Noel, David Gtronic i mnogi drugi.{youtube}2Ul5Gkk_w-M{/youtube}
 
Uz Lorenzija tu su i Cruiseovi rezidenti Madezh, Mariano Mateljan, Pille i MJ Suddani koji će odmjeriti snage u b2b setovima. Party se održava u subotu, 5. listopada, u klubu Kameleon.

{jcal_latest eventid=4429}
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk