Skip to main content
  • 14.09.2011.

Počinje pravna bitka Ministry of Sounda za klub u Londonu

Svjetska klubska institucija Ministry of Sound žestoko se opire gradnji stambenog bloka nasuprot njihovog londonskog kluba u kvartu Elephant and Castle što bi praktički značilo gašenje brenda koji je posljednja dva desetljeća utjecao na noćni život u Engleskoj a i šire.

Piše: 

Naslovna foto

Ministry of Sound


Dan prije prvog sastanka gradskog vijeća na kojem se trebalo raspravljati o eventualnom dobivanju dozvole za gradnju stambenog bloka nasuprot kluba Ministry of Sound u Londonu, pravnici ovog brenda zaprijetili su podizanjem tužbe protiv gradskog vijeća koja bi imala za cilj dobivanje multimiljunske odštete. Kako se navodi u priopćenju gradsko vijeće bi se tužilo za sve financijske gubitke koji bi pogodili noćni klub i svjetski brend Ministry of Sound a približno to je iznos od oko 10 miljuna Funti.

U utorak je komitet trebao raspravljati od 22.-katnici s 38 stanova a idući mjesec razmatra se druga opcija, 41.-katnica sa 255 stanova točno nasuprot Ministrya. Do sada nije bilo nikakvih privatnih kuća ili stanova pokraj ovog kluba koji je mogao nesmetano raditi.
{youtube}kGev6EQMgNM{/youtube}

Fiona Colley, vijećnica zadužena za gradsku obnovu je kazala: "U potpunosti razumijemo perspektivu obje strane i cijenimo Ministry of Sound kao klub koji zapošljava ljude u ovom kvartu ali nadamo se da ćemo postići ravnotežu i dogovor u korist obje strane".

Londonski noćni klubovi često su posljednjih godina bili pod pritiskom zbog gradnje obližnjih stambenih blokova. Tako je klub The Cross zatvoren 2008.g., a iste godine i Turnmills koji je bio prvi britanski klub sa 24-satnom radnom dozvolom. 2009.g. londonski The End zatvorio je svoja vrata zbog sličnih razloga.

Ministry of Sound ovaj vikend slavi 20 godina postojanja partijem na nekoliko plesnih podija a glazbeni gosti su: Dennis Ferrer, Frankie Knuckles, David Morales, Kenny Carpenter, Claudio Coccolutto i mnogi drugi.

brejcha 2
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju